Annonse
MS Nordlys i Geirangerfjorden Foto: Agurtxane Concellon / Hurtigruten .

Hurtigruten trapper opp til full drift i juli

- Dette er en nyhet vi har gledet oss til å komme med. Nå trapper vi opp til full drift med syv skip i juli, og vi har stor tro på sommeren, sier administrerende direktør Hedda Felin i Hurtigruten Norge.

- Det er inspirerende å se at så mange planlegger å gjøre alvor av norgesferien i sommer, sier Felin.

Nye bookingtall for Hurtigruten Norge og Hurtigruten Expedition viser at det er stor reiselyst, både i det norske og de internasjonale markedene. Det er en vekst på 45 prosent i bookingtallene for 2022, sammenlignet med bookingene før pandemien.

Vi ser også en sterk vekst i bookingtallene for siste halvår i år, etter at det ble åpnet for at nordmenn kan reise innenlands. Utsiktene til at et europeisk vaksinepass snart innføres, som kan gi lettelser i de internasjonale reiserestriksjonene, har også ført til en økning i antall bookinger.

Vi henter tilbake alle permitterte sjøansatte. Samtidig ansetter vi flere kolleger på skipene for å være klar til en trygg og sikker opptrapping. Vi tilpasser oss løpende regjeringens gjenåpningsplan, råd og anbefalinger, og har omfattende smittevernrutiner på plass, sier adm. dir. Hedda Felin.

Annonse
Annonse
Annonse