Reiseliv

Kristiansand vertskapsby for NTW 2022

4. – 7. april neste år skal Kristiansand ønske hundrevis av utenlandske turoperatører velkommen, som arrangør av Norwegian Travel Workshop 2022.

Publisert Sist oppdatert

Norwegian Travel Workshop (NTW) er reiselivets viktigste møteplass, og arrangeres årlig av Innovasjon Norge, i samarbeid med det lokale destinasjonsselskapet.

- Vi gratulerer Kristiansand som vertskap for Norwegian Travel Workshop 2022. Nå gleder vi oss til å møtes på Sørlandet i april neste år, for å vise frem denne flotte byen og regionen til turoperatører fra hele verden. Vi tipper de vil bli skikkelig sjarmert og imponert over det Kristiansand har å by på av både omgivelser og opplevelser, sier reiselivsdirektør Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge, og viser til at Kristiansand er i ferd med å markere seg som en kunst- og kulturby.

Satsingen på kunst- og kultur er en bevisst satsing fra det lokale destinasjonsselskapet og næringsklyngen for reiseliv-, kultur- og opplevelser på Sørlandet, USUS A/S.

- Kristiansand er en viktig kunst- og kulturby. Våre kunst- og kulturinstitusjoner har gitt byen og landsdelen et kulturelt løft med Kilden, som er landets nest største scenehus og Kunstsilo, som åpner i 2022. Attraktive festivaler og en satsing på reiselivet, gjør at vi er en attraktiv opplevelsesby for både innbyggere og besøkende, forteller Synnøve Elisabeth Aabrekk, daglig leder i USUS A/S.

Økt internasjonal satsing hele året

De siste årene har det vært fantastisk utvikling av både natur- og kulturbaserte opplevelser på Sørlandet hele året. Investeringsvilligheten har vært større enn noen gang, og dette har resultert i flere og bedre opplevelser med høy kvalitet, samtidig som flere er under utvikling.

Næringen ser at dersom man skal klare å øke bærekraft og lønnsomhet i kultur- og reiselivsnæringen på Sørlandet, er det nødvendig å ta del i den veksten som Norge har i internasjonale markeder. Med attraksjoner som restauranten Under, den kommende Kunstsilo og fantastisk natur som innbyr til aktiviteter hele året, er regionen attraktiv for internasjonale tilreisende.

- Neste års deltagere kan glede seg til båttur i skjærgården, spennende byvandringer med ulike temaer, lokale matopplevelser, et rikholdig aktivitetsprogram, kulturinnslag og sørlandsk gjestfrihet. Vi gleder oss stort til å få vise frem vår vakre del av landet, sier Synnøve Elisabeth Aabrekk.

Powered by Labrador CMS