Annonse
Foto: Kystruten

Kystruten utsetter første tur

Den første rundreisen til Havila Capella har vært planlagt til 1. desember, men forhold som forsinket avgang fra verftet i Tyrkia, tøffe værforhold på seilasen hjem og en ekstra bunkring underveis til Norge, har gjort at det blir for lite tid til å gjøre skip og mannskap klar til oppsatt dato.

Administrerende direktør i Havila Kystruten, Bent Martini, sier tidsplanen i utgangspunktet var tøff og tett fordi man ønsket å komme i trafikk så fort som råd.

- Det er mange som har ventet på oss. Derfor ville vi ikke ha noe unødig tid frem til første avgang. Men med utfordringene som møtte oss fra overlevering til vi kom til Norge, hadde vi til slutt ikke noe annet valg enn å utsette første avgang til 12. desember, dersom skip og mannskap skulle bli klare til å gi de reisende en god opplevelse på første turen. Vi beklager og er lei oss fordi vi har skuffet både folk langs kysten og passasjerer som hadde bestilt tur 1. desember, sier Martini.

Verftet i Tyrkia melder også om forsinkelser på skip nummer to, Havila Castor. Det er nå forventet overlevering innen utgangen av februar og første rundreise fra Bergen 7. april. Verftet begrunner forsinkelsene med blant annet økte utfordringer knyttet til økt coronasmitte, både i Tyrkia og ved veftet

Annonse
Annonse
Annonse