Lufthansa-fly står parkert på en rullebane på flyplassen i Frankfurt, Tyskland, 15. På grunn av Coronavirus måtte Lufthansa kansellere halvparten av sine flyvninger. Tyskland er satt til å markere 100.000 dødsfall fra COVID-19 denne uken, og passerer en dyster milepæl som flere av naboene krysset for måneder siden, men som noen i Vest-Europas mest folkerike nasjon hadde håpet å unngå.

AP Photo/Michael Probst,

Lufthansa innstiller 33.000 flygninger

Publisert: 24. desember 2021 kl 09.22
Oppdatert: 24. desember 2021 kl 09.22

Omikron legger en stor demper på folks reiselyst, og tyske Lufthansa ser seg nødt til å innstille 33.000 flygninger i vinter.

– Fra midten av januar til februar ser vi en stor nedgang i antall bestillinger og innstiller derfor 33.000 flygninger, rundt 10 prosent, sier sjefen for Europas største flyselskap, Carsten Spohr til Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAZ).

– Vi savner først og fremst passasjerer i hjemmemarkedet vårt - Tyskland, Sveits, Østerrike og Belgia - ettersom det er disse landene som er hardest rammet av pandemibølgen, sier han.

Lufthansa flyr nå omtrent 60 prosent av rutene de opererte før koronapandemien rammet, og antallet passasjerer er omtrent halvert, ifølge Spohr.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – reiseliv