Annonse
Konsernsjef i SAS, Anko van der Werff, lover å komme med en ny finansieringsplan for selskapet innen jul. Foto: SAS
Den nye SAS-sjefen

– Må mer enn frisk kapital til for at SAS skal bli konkurransedyktig igjen

Den nye konsernsjefen i SAS, Anko van der Werff, har sittet ved roret i SAS i knapt 100 dager, men er klar på at det trengs kraftfulle grep for å redde selskapet.

– Vi har påtatt oss en massiv gjeld og finansiell byrde for fremtiden. For å posisjonere denne virksomheten for fremtiden må man adressere dette, sier van der Werff til Finansavisen.

I fjor høst fikk SAS 12 milliarder i frisk kapital under den første store redningspakken. Så fikk de låne 1,5 milliarder kroner med garanti fra den norske staten før jul, i tillegg til en ny låneramme fra Sverige og Danmark på tre milliarder før sommeren.

Likevel sitter selskapet igjen med en nettogjeld på 33 milliarder.

I tillegg har utgiftene fortsatt å renne ut av SAS-kassa. Det har fått mange til å mene at selskapet trenger mer frisk kapital for å klare seg.

Van der Werff sier han snart vil komme med en ny effektiviseringsplan, og at det må mer enn frisk kapital til for at SAS skal bli konkurransedyktig igjen.

Han sier planen vil bestå av en miks av kutt og effektiviseringsgrep, og lover i tillegg en ny finansieringsplan før jul.

Annonse
Annonse
Annonse