Annonse
Foto: AP

Nå kan det bli høstferie i utlandet

– Alt tyder på at mange vil ta høstferien i utlandet, sier leder Astrid Bergmål i Virke Reiseliv til NTB.

Tidligere denne uken varslet Helse- og omsorgsdepartementet at alle voksne i Norge vil ha fått tilbud om sin andre vaksinedose innen siste halvdel av september.

Flere kommuner har også fremskyndet vaksinetimene til sine innbyggere, noe som betyr at nordmenn flest vil være fullvaksinert innen høstferien starter første uka av oktober. Det er gode nyheter for dem som lengter etter tur til utlandet.

– For dem som er fullvaksinert, er det ingen krav om karantene eller karantenehotell når man kommer tilbake til Norge etter ferien. Dermed er det uproblematisk for nordmenn som drømmer om høstferie i palmesus, å begynne planleggingen av utenlandstur denne høsten, sier Bergmål.

Etterspørselen øker fra familier

For når risikoen for innreisekarantene er ute av regnestykket, er det sannsynlig at også flere barnefamilier vil på reisefot igjen.

Reisebyråer som TUI har varslet at flere familier viser interesse for utenlandstur til høsten.

– I fjor hadde vi ikke kapasitet i høstferieukene på grunn av reiserestriksjoner fra Norge, så vi er veldig optimistiske i år, sier kommunikasjonsrådgiver Laura Aaltonen i TUI, til NTB.

Den siste uken har søk etter reiser i høstferieuken hos reisebyrået økt med 50 prosent. Aller høyest på søkelista ligger populære feriedestinasjoner som Gran Canaria, Kreta og Rhodos.

– Vi kan se fra trafikken på nettsiden vår at nordmenns interesse for utenlandsreiser stiger i takt med økende vaksinasjonsrater, forklarer Aaltonen.

Ifølge Virke Reiseliv er dette fordi flere barnefamilier tør å reise igjen når de voksne er fullvaksinert. Barna risikerer imidlertid tre dagers hjemmekarantene når de kommer hjem.

– Det er strålende nyheter for alle som drømmer om høstferie i Europa, sier Bergmål.

Nesten utsolgt

Også flyselskapene ser positivt på høsten, og de opplever økt etterspørsel fra reisende.

I høstferien flyr SAS totalt 3.900 flyginger, hvorav 800 er til utlandet.

– Det har lenge vært godt med bestillinger for sensommeren og utover høsten, opplyser pressesjef John Eckhoff i SAS, til NTB.

Det er en kapasitet på cirka 50 prosent utenlandsflyginger sammenlignet med 2019. Også Norwegian fryder seg over høstens bookingtall.

– Flere avganger er snart utsolgt for høstferien. Så det er absolutt ikke for tidlig å booke seg plass om bord, sier presseansvarlig Andreas Hjørnholm i Norwegian, til NTB.

 

(©NTB)

 

Annonse
Annonse
Annonse