Annonse
Kristin Krohn Devold som er direktør i NHO Reiseliv, er til stede på NHO Reiselivs frokostmøte i NHO-bygget på Majorstuen i Oslo tirsdag Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

NHO Reiseliv ber regjeringen se til Danmark

Den danske regjeringen kunngjorde mandag at den vil innføre krav om koronapass i en rekke sammenhenger og igjen erklære covid-19 for en samfunnskritisk sykdom.

I tråd med regjeringens forslag skal vaksinepass kreves blant annet på innendørs serveringssteder, nattklubber og større konserter, sammenhenger der folk samles tett.

NHO Reiseliv mener dette er rett vei å gå dersom norske myndigheter skal innføre tiltak for å bremse smitten.

– Danmark innfører ikke restriksjoner som rammer fullvaksinerte eller næringslivet, men innfører koronapasset som et effektivt tiltak for å hindre smitte. Regjeringen bør gjøre det samme her, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

Hun mener bransjen ikke tåler en ny nedstenging, og viser til Tromsø der det renner inn med avbestillinger etter at kommunen innførte tiltak som antallsbegrensninger på private arrangementer.

– Tiltak som rammer reiselivet er uakseptabelt, det vil ikke ha ønsket effekt, men vil kun føre til store tap og i verste fall nye runder med permitteringer, sier Krohn Devold.

Annonse
Annonse
Annonse