Annonse
Foto: Administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold, Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

NHO Reiseliv: Reiselivsnæringen står fortsatt i en alvorlig krise

Nær seks av ti reiselivsbedrifter tror det vil ta mer enn ett år å komme tilbake til normalen. NHO Reiseliv mener næringen forsatt står i en alvorlig krise.

– Vi står fortsatt midt i en alvorlig krise, men nå er tiden inne for å se på hvordan vi skal komme oss videre og hvilke muligheter vi har i fremtiden. Og viktigere enn noen gang blir samarbeid med myndighetene for å ha gode tiltak som bidrar til gjenreising av næringen, sier reiselivsdirektør Kristin Krohn Devold i NHO, i en pressemelding før bransjens digitale årskonferanse torsdag.

Reiselivsdirektøren minner om at mange bedrifter ikke vil reddes av en god sommer med mange ferierende nordmenn, og at reiselivsbedrifter som lever av kurs- og konferanser, uteliv eller utenlandske turister vil måtte vente lenge på en normalisering av markedene.

I NHO Reiselivs nyeste medlemsundersøkelse fra 13. mai svarer seks av ti bedrifter at de tror det vil ta mer enn ett år før de er tilbake til normalen, men det er også tegn til optimisme.

Det er nedgang i antall bedrifter som frykter konkurs, fra 40 til 35 prosent. Dette er fremdeles langt høyere enn 11 prosent i det generelle næringslivet.

40 prosent av bedriftene oppgir at de har dårlig likviditet, ned fra 45 prosent. 60 prosent regner med høyere omsetning de neste tre månedene

Annonse
Annonse
Annonse