Annonse
Innen 2024 skal selvdrevne busser bringe turister og lokalbeboere til fjells. Foto: Testarena Norefjell  

Norefjell får utmerkelse som bærekraftig reisemål

Et sømløst mobilitetsprosjekt med varetransport til fjell og bygd, selvdrevne busser og sensordreven brøyteinformasjon skal gi Norefjell grønn mobilitet i verdensklasse.

- Et bærekraftig reisemål blir et mer attraktivt reisemål. Turisme er en av de viktigste næringene i Norefjell regionen, og bærekraft har stått høyt på agendaen i mange år. Samtidig som turistene i økende grad etterspurte bærekraftige løsninger, ønsket politikere og næringen at regionen skulle bli merket som bærekraftig reisemål, sier Ivar Blystad, daglig leder i Visit Norefjell som leder reisemålets arbeid med merkeordningen.

Merket for bærekraftig reisemål utdeles av Innovasjon Norge til destinasjoner som jobber systematisk over tid med bærekraftig utvikling.  Merkeordningen bygger på internasjonal standard, og destinasjonen må remerkes hvert tredje år for å kunne beholde merket.  Norefjell har vært gjennom en omfattende prosess siden høsten 2018 som innebærer kartlegging, målinger og samarbeid på tvers mellom kommunene, lokalsamfunn og reiselivsnæringen.

– Vi gratulerer Norefjell med Merket for bærekraftig reisemål. Det er imponerende hvor innovativt og helhetlig Norefjell utvikler reisemålet til fordel for både turister, beboere og miljøet, sier Bente Bratland Holm, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

Annonse
Annonse
Annonse