Annonse
Atlanterhavsveien Foto: National Geographic

«Norge fra oven» på National Geographic-TV søndag

«Norge fra oven» sendes på tv-kanalen National Geographic søndag 19. september kl. 21.00. Programmet på 60 minutter er en del av dokumentarserien «Europa fra oven», som denne sesongen også inkluderer egne episoder fra Island, Irland, Sveits, Portugal og Kroatia.

Programmet fra Norge tar deg med til både snøbrøyting i Trollstigen, togtur på Flåmsbana, til Vemork og Heddal stavkirke i Telemark, kabellegging i Suldal i Rogaland, biltur på Atlanterhavsveien, besøk i fjordbyen Oslo og hundesledekjøring i Innset i Troms og Finnmark. De fleste opptakene er gjort av et team på to fotografer og dronepiloter, som har jaktet på både spektakulære opptak og gode historier.

– Vi gjorde en omfattende research for å finne akkurat disse menneskene og stedene. Målet var å finne både det som overrasket og det man kunne kjenne seg igjen i, og som også inneholdt personlige og menneskelige historier. Norge er et veldig vakkert og spennende land, og enda mer utrolig fra luften, sier produsent Mark Bridge.

Snøfresing uten sikt

I Bardu i Troms og Finnmark besøker National Geographics filmteam vinterlandskapet på Innset, hvor vi møter Morten Klauer and Anne Tysvær og deres 86 huskier. Her fanger blant annet dronene hundesledenes dramatiske reise gjennom skogen, via en smal bro og over en islagt innsjø.

Turen går også til Telemark. Å vedlikeholde en stavkirke er ikke en jobb for hvem som helst, og på Heddal møter vi Ingmar Kroken som har som oppgave å vedlikeholde kirken med bruk av kun gamle håndverkstradisjoner, mens dronene svever over takene.

Langs Trollstigen i Møre og Romsdal blir vi med når når de på imponerende vis får åpnet veien for sesongen. På to uker skal snøfreserne fjerne snømengder på opp mot 12 meters høyde i en strekning på 20 kilometer. Kun fra luften får man et skikkelig inntrykk av hvor imponerende det er å lage veier i det som ser ut som et enormt snøhav.

 

Annonse
Annonse
Annonse