Reiseliv

Fløien, Bergen

Norges attraktivitet som reisemål lite påvirket av corona

Innovasjon Norge har siden våren 2020 fått gjennomført Coronabarometer i viktige markeder, for å måle reiselyst generelt og til Norge spesielt. Corona har gjort alle destinasjoner mindre attraktive enn før pandemien, men Norge er et av de minst påvirkede landene.

Publisert Sist oppdatert

Undersøkelsen avdekker barrierer knyttet til å reise på ferie til utlandet og syn på Norge som ferieland. Her er noen av hovedfunnene, i viktige markeder:

England: Reiselysten er lavere i England enn i de fleste andre markeder. Interessen for Norge har falt betydelig fra september til april. Syd-Europa topper listen over land engelskmennene gjerne vil reise til de neste 6 månedene. 6 av 10 vil endre måten de reiser på for å ta hensyn til natur og miljø, og 2 av 3 er enig i at å reise til Norge er et bærekraftig valg.

Tyskland: Reiselysten er på full fart oppover i Tyskland. Italia topper listen over foretrukne reisemål de neste 6 månedene, men hele 6 prosent av de som vil reise utenlands i denne perioden vurderer Norge. Norge er mest populært i aldergruppene under 40 år. De er opptatt av å ta bærekraftige valg og endre måten de reiser på. Flertallet oppfatter at en reise til Norge er et bærekraftig valg.

Frankrike: Reiselysten i Frankrike er stabil fra forrige måling. I underkant av 1 av 4 vil reise til utlandet de neste 6 månedene. Spania og Italia topper listen over reisemål de neste 6 månedene, betydelig færre vurderer Norge de kommende 6 månedene enn ved forrige måling.

Nederland: Norges attraktivitet er minst påvirket av de målte landene i Nederland. Til tross for det er Norge ikke på topp 10 listen over foretrukne reisemål de neste 6 månedene. Der er Spania, Tyskland og Frankrike på topp. Matopplevelser, sol og bad er viktig for nederlenderne nå, der er ikke Norge på radaren.

Danmark: Danskenes reiselyst har økt med 50 prosent siden målingen i høst. 28 prosent vurderer å reise til utlandet og 10 prosent av disse vurderer Norge. Til tross for at Danmark er nært geografisk, er det færre i Danmark enn i noen av de andre landene, som vurderer at en reise til Norge er et bærekraftig valg. De som kunne tenke seg en Norgesferie om sommeren, vil primært oppleve fjordene, fjellene og aktiviteter i naturen.

Sverige: Attraktiviteten til Norge som reisemål har bedret seg siden forrige måling, 28 prosent mener at Norge har blitt et mindre attraktivt reisemål enn før pandemien, ved forrige måling svarte 38 prosent det samme. Det er kun 22 prosent av svenskene som vurderer å reise til utlandet de neste 6 månedene, det er lavere enn i alle andre land der målingene er gjennomført. Norge er på 9. plass blant reisemålene svenskene vurderer.

Powered by Labrador CMS