Annonse
Foto: Johan Nilsson / TT Nyhetsbyrån / NTB

Økt konkurranse for SAS

I dag er SAS alene med å tilby direkteruter til USA fra de tre skandinaviske hovedstedene.

Når Norse Atlantic Airways starter flyvninger neste vår vil derimot det endre seg.

Det er derimot ikke den eneste nye konkurrenten SAS får.

Fra sent i oktober starter Finnair opp med direkteruter til USA fra Arlanda i Stockholm.  Crewet skal ifølge Finnairs operative direktør, Ole Orvér, flys inn fra Helsingfors.

– Vi så en åpning i markedet fra Arlanda og har ledig kapasitet til å fylle gapet, fordi langdistanseflyene ikke er tilbake i bruk som vanlig etter pandemien. Sverige er et viktig marked for oss, sier han til DN.

For øyeblikket er det derimot fortsatt innreiseforbud på ubestemt tid, noe som kan føre til at Finnairs oppstart i Sverige utsettes.

I tillegg ble det nylig kjent at Lufthansa-eide Eurowings at selskapet etablerer seg på Arlanda med fem fly og eget mannskap fra mars neste år. Planen er å tilby 20 nye Europa-ruter fra Stockholm, og flere av disse rutene er i direkte konkurranse med SAS.

– For øyeblikket legger vi alt fokus på Stockholm. Hvis vi lykkes, ser vi definitivt ytterligere potensial for å vokse i Skandinavia, skriver pressetalsperson Laura Karsten i Eurowings i en epost til DN.

Lufthansa og SAS er nære allierte gjennom flyalliansen Star Alliance, med Eurowings går derimot Lufthansa direkte i kamp med SAS på deres hjemmebane.

Annonse
Annonse
Annonse