Reiseliv

Overraskende få hotell- og restaurantkonkurser så langt

Nedstenginger og skjenke-forbud til tross, hotell- og restaurantbedriftene har i stor grad klart seg til nå. 82 hotell- og restaurantbedrifter ble slått konkurs i første kvartal, mot 154 i samme periode i fjor. En nedgang på hele 46,8 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Selv om det i mars var en nedgang i konkurser for næringslivet som helhet på 13,5 prosent, øker antallet bedrifter som er tvangsavviklet av myndighetene med hele 121,6 prosent i forhold til mars i fjor. Hittil i år har tilsammen 1003 bedrifter gått overende, noe som er 27,5 prosent lavere enn i første kvartal 2020. Overraskende nok er det innenfor hotell- og restaurantbransjen konkursnedgangen har vært størst!

Konkurstallene har holdt seg på et lavt nivå i 2020 og hittil i år, men nedgangen i mars en del lavere enn i foregående måneder. Samlet er nedgangen i konkurser og tvangsavviklinger på kun 1,2 prosent, sammenlignet med mars i fjor, som var den første måneden med corona-tiltak.

– Med alle meldingene om bedrifter som sliter med nedstenging og kostnader ved permitteringer, har det vært overraskende få konkurser. Med den ørlille nedgangen på 1,2 prosent vi ser i mars, kan det tyde på at nedgangen nå stopper opp og at vi går mot en vår og sommer med flere konkurser, sier kredittøkonom Per Einar Ruud i Bisnode Dun Bradstreet.

Konkursutviklingen innen hotell/restaurant 1. kvartal 2021 sammenlignet med 1. kvartal 2020.

Jan - Mar -21 Jan – Mar -20 Endring

Antall % Antall % Antall %

82 8,2 154 11,1 -72 -46,8

Powered by Labrador CMS