Annonse
Blue Star Marylanza Tenerife er et populært reisemål for de som reiser med TUI. Foto: TUI

Reiser i høstferien er mest populært og nordmenn velger Gran Canaria i vinter

Pandemien setter fortsatt sine spor i reiselivet, samtidig er det stadig flere som sikrer seg en ferie i varmere strøk i høst. Tall fra TUI viser at mer enn 80% av de som bestiller reiser nå, ønsker å reise i vinterhalvåret.

– Mye har endret seg under pandemien, vi ser nye bestillings-og reisetrender hele tiden. Men noen ting er konstant, og det er at nordmenn de vil sydover, de aller fleste vil til Gran Canaria, og skolens ferier er spesielt populært, sier Nora Aspengren Kommunikasjonssjef i TUI i en pressemelding.

Nordmenns bestillingsmønster er i endring, og stadig flere sikrer seg en utenlandsreise i siste liten. Tallene fra TUI viser at oktober er den mest populære avreisemåneden, spesielt er høstferien den perioden da flest både søker etter og bestiller ferie. I vinter er det nordmenns absolutte feriefavoritter Gran Canaria, Tenerife og Lanzarote som er mest populære.

– Vi ser en jevn og stabil vekst i etterspørselen fra de større avreiseflyplassene som Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim akkurat nå. Dessverre er etterspørselen noe lavere enn vi hadde håpet fra noen av våre mindre flyplasser, og vi har dessverre måttet justere vinteroppstarten fra disse områdene. Høsten er så vidt i gang, og vi har fortsatt tro på en god vintersesong fra Norge, sier Aspengren.

Annonse
Annonse
Annonse