Annonse
Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv, åpnet Jobbsøkerdagen. Foto: NHO Reiseliv

Rundt 700 jobbsøkere kom på Jobbsøkerdagen

En av dem som satte opp en stand i håp om å finne riktige medarbeidere var Norwegian Hospitality Group (NHG).

- Da vi først fikk høre om dette arrangementet, tenkte jeg "Jippi!". Dette er kjempebra initiativ fra NHO Reiseliv og samarbeidspartnerne. Da er vi endelig på vei til å gjøre noe sammen på et større nivå. Det har vært helt avgjørende for oss å være til stede på en dag som dette for å være synlig og for å møte mange potensielle kandidater, sa Pia Loe Syversen, direktør for Food & Beverage.

Bedriften satt med en stor bunke med CV-er allerede etter noen få timer. En av CV-ene kom fra jobbsøker Assar Achaal, som fikk høre om Jobbsøkerdagen gjennom NAV:

— Jeg er veldig interessert i å få en jobb i reiselivet. Min drøm er å få en jobb som kokkeassistent, fordi jeg elsker å lage forskjellig mat. Jeg har allerede vært på flere intervjuer med ulike bedrifter her og håper å kunne få en jobb, fortalte Achaal.

For Jobbsøkerdagen har vært en viktig plattform for jobbsøkere fra NAV, ifølge miljøterapeut Muni Kwarasey fra NAV Grünerløkka. Selv om tallet på arbeidssøkere har falt syv måneder på rad, viser ferske tall fra NAV at nærmest 18.000 personer er delvis eller helt arbeidsledige i Oslo.

- En suksess

Henrik Hamborg, politisk rådgiver for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv, er godt fornøyd med hvordan Jobbsøkerdagen gikk.

- Vi opplever personellmangel i nærmest alle bransjer i dag, også i vår næring. For å få bukt med problemet ønsket vi i NHO Reiseliv å imøtekomme våre medlemmers behov med et konkret tiltak. Vi hoppet i det og arrangerte en rekrutteringsdag med et mål om å koble jobbsøkere med våre medlemmer. På denne måten ville vi vise frem alle de gode mulighetene bransjen tilbyr, sier Hamborg.

— Tilbakemeldingene vi har fått fra både medlemmer, jobbsøkere og NAV, viser til at dette ble en suksess. Enkelte fikk jobbtilbud på stedet, mens titalls andre vil bli kalt inn på intervju de neste dagene. Vi vurderer nå å rulle ut arrangementet i andre deler av landet i tiden fremover.

 

Annonse
Annonse
Annonse