Reiseliv

Satser sammen for å løfte reiselivet i Nord-Norge

Fjord Tours Group AS går inn som medeier i Best Arctic AS, med mål om å utvikle reiselivet i Nord-Norge og Nordkalotten til et helårlig bærekraftig reisemål. Best Arctic skal utvikle og selge landsdelen gjennom rundtursatsningen Arctic Route og den globale distribusjonsplattformen til Fjord Tours.

Publisert Sist oppdatert

Fjord Tours Group, som er eiet av Fjord1 ASA og Vy-gruppen, går inn som minoritetseier med en eierandel på 34% for å bidra med kompetanse, kapital og digital distribusjon. Samtidig sikrer dette at Best Arctic videreutvikles av lokale eiere og at verdiskapningen forblir i Nord-Norge. Fjord Tours Group har som ambisjon å utvikle ulike samarbeid med flere destinasjoner i Norge, for å bidra til at

lokale aktører kan nå et internasjonalt marked gjennom en nasjonal distribusjonsplattform, i konkurranse med globale salgsplattformer som Booking.com og Expedia.

Ved å bygge transportinfrastruktur gjennom datterselskapet Bussring i Nord- Norge, skal Arctic Route konseptet gjøre det lett for turister fra hele verden å reise sømløst rundt i Nord-Norge og på Nordkalotten. Arctic Route skal igjen kobles til bl.a. togruter fra Stockholm til Narvik gjennom Vy tog sitt natt-tog tilbud, samt andre bærekraftige transporttilbud fra Sør-Norge til Nord-Norge. Rundturmulighetene skal knyttes opp mot aktiviteter, overnatting og reiseopplevelser i Nord-Norge og pakkes av Tromsø Safari, et datterselskap av Best Arctic. Dette skal igjen selges gjennom Fjord Tours sin digitale globale booking- og salgsplattform.

- Vi er veldig fornøyd med å få Fjord Tours Group inn som medeier i Best Arctic. Fjord Tours har bygget opp Norges mest kjente og populære internasjonale rundtur, «Norway in a Nutshell», og vil nå kunne bidra til å bygge og markedsføre Nord-Norges arktiske svar på dette, sier konstituert daglig leder og hovedeier i Best Arctic AS, Henry Nyvoll.

- Eierskapet i Best Arctic gir oss mulighet til å gå fra et Vestlandsfokus, til å ta en nasjonal posisjon, der målet er å utvikle de mest bærekraftige rundturopplevelsene som er mulig å finne i Norge og tilby disse til turister fra hele verden, sier Kristian B. Jørgensen, adm. direktør i Fjord Tours Group AS

Powered by Labrador CMS