Annonse
Foto: Visit Narvik

Satser sammen for å løfte reiselivet i Nord-Norge

Fjord Tours Group, som er eiet av Fjord1 ASA og Vy-gruppen, går inn som minoritetseier med en eierandel på 34% for å bidra med kompetanse, kapital og digital distribusjon. Samtidig sikrer dette at Best Arctic videreutvikles av lokale eiere og at verdiskapningen forblir i Nord-Norge. Fjord Tours Group har som ambisjon å utvikle ulike samarbeid med flere destinasjoner i Norge, for å bidra til at

lokale aktører kan nå et internasjonalt marked gjennom en nasjonal distribusjonsplattform, i konkurranse med globale salgsplattformer som Booking.com og Expedia.

Ved å bygge transportinfrastruktur gjennom datterselskapet Bussring i Nord- Norge, skal Arctic Route konseptet gjøre det lett for turister fra hele verden å reise sømløst rundt i Nord-Norge og på Nordkalotten. Arctic Route skal igjen kobles til bl.a. togruter fra Stockholm til Narvik gjennom Vy tog sitt natt-tog tilbud, samt andre bærekraftige transporttilbud fra Sør-Norge til Nord-Norge. Rundturmulighetene skal knyttes opp mot aktiviteter, overnatting og reiseopplevelser i Nord-Norge og pakkes av Tromsø Safari, et datterselskap av Best Arctic. Dette skal igjen selges gjennom Fjord Tours sin digitale globale booking- og salgsplattform.

- Vi er veldig fornøyd med å få Fjord Tours Group inn som medeier i Best Arctic. Fjord Tours har bygget opp Norges mest kjente og populære internasjonale rundtur, «Norway in a Nutshell», og vil nå kunne bidra til å bygge og markedsføre Nord-Norges arktiske svar på dette, sier konstituert daglig leder og hovedeier i Best Arctic AS, Henry Nyvoll.

- Eierskapet i Best Arctic gir oss mulighet til å gå fra et Vestlandsfokus, til å ta en nasjonal posisjon, der målet er å utvikle de mest bærekraftige rundturopplevelsene som er mulig å finne i Norge og tilby disse til turister fra hele verden, sier Kristian B. Jørgensen, adm. direktør i Fjord Tours Group AS

Annonse
Annonse
Annonse