Annonse
Foto: Flyr

Støttespillerne dumper Flyr på børs

Investor Erik G. Braathen selv sto for startkapitalen på 50 millioner kroner i Flyr, men fikk inn aksjetraderne Arne Fredly og Øystein Stray Spetalen, samt fondsforvalter Nordea og Sissener, til å bygge opp den finansielle balansen i selskapet.

De fire hjørnesteinsinvestorene gikk inn med totalt 160 av 600 millioner kroner i emisjonen i vinter. Emisjonskursen ble satt til fem kroner, og aksjene ble notert på Oslo Børs i mars. Den umiddelbare børsoppgangen sendte kursen opp over syv kroner, og da sa Fredly og Spetalen farvel til Braathen.

Fondsforvalterne Robert Næss i Nordea og Jan Petter Sissener satt imidlertid forholdsvis eller helt stille med sine aksjer. De fikk også besøk av Delphi, som kjøpte seg inn i Flyr i emisjonen. Over en periode har forvalterne imidlertid startet å selge seg ned. Flyrs aksjekurs har subbet helt nede på 3,50 kroner på Oslo Børs i høst, og omsettes nå for fire kroner denne uken. Egenkapitalen prises med det til 600 millioner kroner.

De ferskeste aksjonærlistene viser at Delphi, gjennom våren og sommeren har redusert aksjeposten i Flyr med 30 prosent, og har nå 7,6 millioner aksjer.

Flere hyppige salg i høst har minket Nordeas beholdning kraftig: Fra en eierandel på 9,3 prosent, har Nordea nå mer enn halvert sin posisjon.

Det gjelder også for fondet Sissener Canopus, som nylig har solgt én millioner aksjer. Sisseners fond sitter med det med fem millioner aksjer igjen, en post med børsverdi på 20 millioner kroner.

Annonse
Annonse
Annonse