Annonse
Foto: WTTC

Tregere enn forventet opphenting i europeisk reisebransje

Denne trege opphentingen skyldes reiserestriksjoner gjennom året, særlig i første halvår. Før pandemien bidro reise- og turismesektoren i Europa med 9,5% av BNP, i alt €1.92 billioner (NOK 186 billioner).

Det var forventet at opphentingen skulle bli på 30,7% i år, mens fasit ser ut til å bli 23,9%. Utsiktene for 2022 tilsier en ytterligere vekst på 38%, noe som utgjør €439 milliarder (NOK 4270 milliarder).

Oppsvinget i innenlandske reiser har bidratt positivt, men dette er ikke nok til å sørge for den forbedringen som trenges for å redde europeisk økonomi og arbeidsplasser.

I 2019 sto reiselivssektoren for over 38 millioner arbeidsplasser. Etter å ha tapt 3,6 millioner arbeidsplasser ifjor, da pandemien stengte ned nesten all internasjonal reiseaktivitet, har veksten stagnert i år. Men WTTC forventer en 15,7% økning i arbeidsplasser i 2022, det vil utgjøre 5,5 milloner arbeidsplasser og bringe antall arbeidsplasser opp på pre-pandemi nivå.

- Våre undersøkelser viser at selv om Europas reise- og turismesektor sakte begynner å hente seg opp, er det fortsatt en lang vei å gå, sier Julia Simpson, WTTC President & CEO.

Annonse
Annonse
Annonse