Reiseliv

Viking Venus utenfor Portsmouth

Viking Venus døpt i akevitt 17.mai

17. mai ble Viking Venus, Viking Ocean Cruises’ sjette havgående cruiseskip døpt, ved at en flaske norsk akevitt ble knust mot baugen. Arrangementet foregikk i Den engelske kanal og skipet er nå klar for en serie cruise rundt England.

Publisert Sist oppdatert

- I dag er en av de stolteste dagene i Vikings nesten 24 årige historie. Da vi som første cruiseselskap innstilte operasjonene i mars 2020, ante vi ikke at det skulle ta 14 måneder før gjestene kunne ønskes velkommen tilbake ombord. Nå er vi blant de første som gjenopptar seilingene, og med helse- og sikkerhetsprotokoller som er bransjeledende, er vi overbevist om at det ikke finnes noen sikrere måte å reise rundt i verden på enn på et Viking cruise, sa Vikings styreleder og grunnlegger, Torstein Hagen.

22.mai går de første gjestene ombord i Viking Venus i Portsmouth, for den første av fem rundturer langs Englands kyster i mai og juni. Deretter fortsetter Viking Venus til Malta, som blir hjemmehavn for Middelhavscruise denne sommeren og høsten.

Viking Venus er bygget ved det italienske verftet Fincantieri. Det er 464 kabiner, alle med verandaer og plass til 930 gjester. Besetningen er på 465.

Powered by Labrador CMS