Annonse
Andreas Steen Mevold (t.h.) har nå starter sitt trainee-år ved Gloppen Hotell i Nordfjord, her med hotelldirektør Preben Moen. Foto: Classic Norway Hotels

Vil oppfylle reiselivsdrømmen for unge medarbeidere

Dette er den tøffe virkeligheten for mange nyutdannede reiselivsstudenter. Med fagbrev, bachelor- eller mastergrader i hånda burde dørene til norsk reiseliv vært åpne, men mange unge sliter med å få relevante arbeidsoppdrag. Nå er den norske hotellkjeden Classic Norway Hotels i gang med et nytt trainee-program og håper at også andre aktører vil være med på et løft for norsk reiseliv.

Samtidig som næringen forbereder seg til en ny hektisk sommersesong, har Classic Norway Hotels startet et trainee-program som er planlagt å vare i mange år fremover.

- Det har kanskje aldri vært viktigere å skaffe arbeidsplasser til unge og nyutdannede reiselivsmedarbeidere enn akkurat nå, sier Stephen Meinich-Bache, administrerende direktør i Classic Norway Hotels.

- Mange unge medarbeidere står uten jobb etter endt utdannelse, samtidig som næringen trenger økt kompetanse. Det er vårt ansvar å jobbe for å matche disse i et tøft arbeidsmarked, der mange unge havner bakerst i køen fordi de mangler praksis.

Populært

- Vi lyste ut stillinger til traineeprogrammet før jul og fikk inn over 30 søknader. Etter en god prosess blant sterke kandidater har vi nå gitt tilbudet til de to første som i april startet et ett-årlig program hos oss. I juni utlyser vi flere traineestillinger og kommer til å gi muligheten til inntil fem nye personer. Betingelsen for å bli vurdert for opptak i trainee-programmet er at søkeren har fullført bachelor- eller masterutdanning innen hotell, reiseliv eller andre relevante utdanninger. I tillegg ønsker vi å åpne opp for at kandidater med fullført fagbrev innen bransjen kan søke. Vi ønsker å tilby plasser til flere, slik at vi til enhver tid skal ha flere trainee-er i Classic Norway Hotels. I tillegg til dette kommer vår satsing på lærlingeordninger, der selskapet allerede har flere titalls lærlinger rundt om på hotellene, sier driftsdirektør Elisabeth Husøy i Classic Norway Hotels.

Den norskeide kjeden har 20 hoteller og rorbuanlegg, fra Fevik ved Grimstad i syd, til Lofoten i nord.

- De som er med i traineeprogrammet skal jobbe på minst tre ulike hoteller i kjeden. Her skal de bli godt kjent med arbeidsoppgavene i alle avdelingene på hotellet. Programmet innebærer at den enkelte trainee-medarbeideren får en tett oppfølging av erfarne ledere i Classic Norway Hotels og skal delta på leder- og strategisamlinger. Dette skjer samtidig som de får praktisk ledererfaring og arbeidstrening ved de ulike hotellene, sier Husøy.

- Helt siden første året på hotelledelse i Stavanger har jeg rett og slett «siklet» på en slik jobbmulighet. Så jeg er utrolig stolt og takknemlig over å ha fått denne muligheten, sier Christian Hjelle (24), fra Os utenfor Bergen, som startet ved Strand Hotel Fevik denne uken.

- Jeg forventer en utrolig bratt læringskurve, med tanke på at man skal innom flere hoteller og hotellkonsepter. Jeg forventer å sitte igjen med mye kunnskap om spesielt hotelldrift og ledelse etter dette året, fortsetter han.

Håper å inspirere andre reiselivsbedrifter

- Siden jeg ble ferdig med min bachelor i juni fjor, har det vært utrolig vanskelig å få seg jobb i vår bransje, så dette var en gyllen mulighet jeg måtte ta. Jeg forventer å lære så mye som mulig om hvordan man leder mennesker innenfor vår bransje. Jeg håper og tror jeg skal være klar for en type lederstilling etter dette året, sier Andreas Steen Mevold (24), fra Oslo, som nå starter sitt trainee-år ved Gloppen Hotell i Nordfjord.

- Vi gjør dette fordi vi ønsker å finne gode talenter som får utvikle seg videre til dyktige ledere i Classic Norway Hotels. Vi ønsker også å vise samfunnsansvar med tanke på å utvikle fremtidens ledere til hotell og reiseliv i Norge. Og vi håper at dette kan inspirere andre reiselivsbedrifter i Norge til å gjøre det samme.

Vårt håp er at norske reiselivsbedrifter viser neste generasjons ansatte i hotell- og restaurantbransjen at det er muligheter til en spennende jobb og fremtid – selv i et svært krevende marked. Vi må opprettholde troen på at gode trainee- og lærlingsprogram skaper en enda mer profesjonell reiselivsbransje, og at dette fører til et enda bedre helhetlig norsk reiselivsprodukt, avslutter adm.dir i Classic Norway Hotels, Stephen Meinich-Bache.

 

Annonse
Annonse
Annonse