Annonse
Vindruene dyrkes i terrasser opp fra elvebredden langs Ahr. Nå er dette vakre landskapet blitt påført store ødeleggelser av vannmassene. Foto: Wikimedia Commons

Vinprodusenter sterkt rammet av flomkatastrofen

Vinfat ble tatt av vannmassene, hus og lagerbygninger er ødelagt, mange produsenter har mistet over en hel årgang. Vinberg som ligger høyere, må nå beskyttes, men svært mange vinbønder har mistet spesielle traktorer og produksjonsutstyr, som ble tatt av flommen.

Nå får de hjelp fra bransjekolleger andre steder, og en innsamlingsaksjon er satt i gang av vinprodusentforeningen VDP. Die Prädikatsweingüter. Målet er å skaffe en økonomisk hjelpepakke for vinprodusentene langs Ahr.

Vindistriktet Ahr er en av Tysklands nordligste vinregioner og ligger i Ahrdalen i delstaten Rheinland-Pfalz. Ahr er det tiende største vindistriktet i Tyskland av totalt 13. Vindistriktet strekker seg 24-25 kilometer langs elven Ahr, mellom byene Altenahr og Bad Neuenahr. 87 % av vinen fra dette distriktet er rødvin, med Pinot Noir som den mest dyrkede druen.

Annonse
Annonse
Annonse