Bergen får direktefly til Lübeck

Hans Kristiansen
Publisert: 11. mai 2022 kl 14.26
Oppdatert: 11. mai 2022 kl 14.29

I perioden mai til november har flyselskapet planlagt to avganger i uken fra Flesland lufthavn.

Bergen og Vestland fylke får en ny direkterute til Tyskland når Lübeck Air åpner flyrute mellom Bergen Flesland (BGO) og Flughafen Lübeck (LBC) mandag den 23. mai. Lübeck Air skal ha flyvninger tur/retur Bergen på mandager og fredager, en flyreise som vil ta ca.1,5 timer. Ruten fra Bergen skal driftes med en Embraer E190 maskin som har en kapasitet på 100 passasjerer.

Lübeck Air er et privat flyselskap heleid av Lübeck flyplass (Stöcker Group) og driftes i dag i tett samarbeid med det danske flyselskapet Air Alsie. Selskapet har allerede flyvninger til blant annet München, Stuttgart, Bern og Salzburg, og utover Norge utvider selskapet nå sin trafikk med flyvninger til middelhavsdestinasjoner som Kroatia, Ibiza, Menorca, Corsica og Sardinia.

Administrerende direktør i Lübeck Air, Jürgen Friedel, er glad for endelig å kunne tilby en direkterute til Norge og Bergen.

– Flyselskapet vårt ble etablert i 2019 med innenriksflyvninger til München og Stuttgart, men ambisjonene har hele tiden vært å vokse både i EU og Norden. Nå har tiden kommet til Bergen, som vi anser som en veldig spennende destinasjon, både med tanke på forretnings- og fritidspassasjerer. Denne ruten er også et fint utgangspunkt for dem som skal fly videre innenriks i Norge, eller for de mange tyske passasjerene som skal reise med Hurtigruten, sier Friedel.

– For mange nordmenn er Lübeck et spennende reisemål, også fordi Bergen og Lübeck deler en felles historie som hansabyer. I over 500 år var det betydelig reiseaktivitet mellom de to byene, så det er en historisk rute vi nå gjenopptar, sier Friedel.

I dag er det ingen direkteruter mellom Bergen og Nord-Tyskland, noe som vil gjøre flyruten interessant for mange.

Saken fortsetter under annonsen