­Det islandske flyselskapet, PLAY, har nettopp offentliggjort sin trafikkrapport for juni, og tallene viser sterk vekst.

Det islandske flyselskapet PLAY vokser raskt

Publisert: 11. juli 2022 kl 14.45
Oppdatert: 11. juli 2022 kl 14.48

PLAY fraktet totalt 87 932 passasjerer i juni, en økning på 55 % fra måneden før, da selskapet fraktet 56 601 passasjerer. I juni var utleiegraden 79,2 % mot en beleggsprosent på 69,6 % i mai, skriver selskapet i en pressemelding. I Norge har PLAY flyvninger til både Stavanger og Trondheim.

Påvirkes ikke av kaos på europeiske flyplasser

Utfordringene på europeiske flyplasser har minimal innvirkning på PLAY. Selskapet klarte å overholde avgangstidene for juni i 79,1 % av tilfellene, noe som generelt sett ikke lever opp til PLAYs egne standarder. Dette anses likevel som et akseptabelt nivå, grunnet store utfordringer på europeiske flyplasser som både strever med mangel på ansatte og vedvarende forsinkelser.

På grunn av den store interessen om å reise etter COVID-19, har dette forårsaket utfordringer og forsinkelser i forsyningskjedene så vel som på de fleste flyplasser som selskapet opererer ved.

Som de fleste andre flyselskaper har PLAY opplevd forsinkelser i sin ruteplan og noen av kostnadene forbundet med disse forsinkelsene. Disse kostnadene er imidlertid allerede inkludert i selskapets forretningsplan og er i tråd med bransjens forventninger og normer.

Tilpassest slik flyindustrien ser ut i dag

PLAYs administrerende direktør, Birgir Jónsson, er svært fornøyd med PLAYs rolle i det europeiske reisemarkedet: – En av grunnene til at PLAY klarer å holde seg flytende i krisetider som denne, er at vi er et så nytt selskap at hele vår forretningsstrategi er tilpasset flyindustrien slik den ser ut i dag, og ikke slik den så ut for 20 eller 30 år siden. Derfor er vi smidige og bærekraftige både på logistisk og personalmessig nivå, sier Jónsson.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – reiseliv