– Dersom flere kan lade på reisemålet, vil det avlaste hurtigladingen og tjene alle elbilister, mener generalsekretær i Elbilforeningen Christina Bu.

 Foto: Jamieson Pothecary

Elbilister vil lade på reisemålet

Publisert: 21. september 2022 kl 11.08
Oppdatert: 21. september 2022 kl 11.08

Så mange som 78 prosent svarer at de ville benyttet seg mer av destinasjonslading hvis tilbudet var bedre.

– Overnattingssteder og andre turistdestinasjoner som tilbyr lading, bør lokke med dette i kampen om høstferierende elbilister, sier Christina Bu, generalsekretær i Elbilforeningen.

Det aller beste tipset til elbilistene er å finne et sted å overnatte der man også kan lade elbilen.

– Vår ferieundersøkelse gir en overtydelig beskjed til turistnæringen. Folk vil lade der de langtidsparkerer elbilen. Det koster ikke så mye å få på plass, og vil gi et konkurransefortrinn, sier Christina Bu.

Generalsekretæren i Elbilforeningen er overbevist om at flere i turistnæringen ville fått på plass et ladetilbud dersom de skjønte hvor lite som skal til og hvor mye mer attraktive det ville gjøre dem.

– En parkert bil bør stå til lading. Det er nok oppfatningen til brorparten av dem som brukte elbilen på ferie denne sommeren, sier Christina Bu.

– De som har skjønt det og allerede fått på plass ladere, erfarer at gjestene blir veldig fornøyde.

Annonse

Hurtiglading tar tid og begynner å bli dyrt

De aller fleste lader i hovedsak bilen hjemme og bruker hurtigladenettverket kun på langtur, men det negative med hurtigladestopp er at det forlenger reisetiden.  

– Dersom man vet at hotellet der man skal bo tilbyr lading, vil dette forkorte reisetiden. Det siste besøket på hurtiglader er gjerne noe man gjør for å ha nok igjen på batteriet til å kunne reise videre neste dag. Vet man derimot at det blir lading over natta, er det mulig å planlegge annerledes, sier Bu.

Høye strømpriser er et heftig tema om dagen, og det gir økt pris på hurtigladerne. Destinasjonslading er en rimeligere måte å lade bilen på. 

– Destinasjonslading er en form for saktelading som det er greit å forlange en rimelig betaling for, men det bør ikke koste det samme som hurtiglading, mener Christina Bu.

– Dersom flere kan lade på reisemålet, vil det avlaste hurtiglading og tjene alle elbilister. Destinasjonslading lønner seg i både tid og penger, avslutter Christina Bu.

Ledige stillinger – reiseliv