Foto: DestinasjonsKirurgene

Ett utested pr. 20. innbygger på Beitostølen

Publisert: 8. august 2022 kl 09.33
Oppdatert: 8. august 2022 kl 09.33

18 serveringssteder, fordelt på 14 restauranter og 4 barer. I Oslo ville tilsvarende matematikk betydd 35.000 restauranter. Det er derfor ikke urimelig å spørre seg om Beitostølen med dette setter Norgesrekord i antall serveringssteder i forhold til innbyggertallet?

Det er italienske Cesar Andreani som bekler daglig leder-funksjonen på Tappen Bar og Restaurant, som nå har åpnet dørene.

- Veldig moro. Vi har fått en flott restaurant med et rustikt og koselig preg, i hjertet av Beitostølen sentrum. Her blir det full meny til kokken stenger kjøkkenet ved 21-tiden. Etter den tid kjører vi pub utover kvelden, sier den muntre italieneren.

Så kan man lure hvorfor en italiener slår seg ned på 900 meter ved Jotunheimens kjøkkendør, men forklaringen er såre enkel, medgir Andreani.

- Jeg er fra Pignone i La Spezia, en liten fjellby i Italia med 600 innbygger. Overgangen til Beitostølen er derfor ikke veldig stor. Jeg kom hit i 2013, etter å ha jobbet på restauranter både i Norge og i Skagen i Danmark. Etterhvert kom familien etter for fem år siden. Vi stortrives i fjellet, sier Andreani, som de senere år har jobbet på det kjente «Huset Steaks&Bones», som ligger i forlengningen av Radisson Blu-hotellet.

Som italiener blir det vel pizza og pasta i lange baner?

- Dere nordmenn er jo pizzagale, og joda, det blir pizza etterhvert. Men,vi har en innholdsrik og fin meny med mye godt, enten du ønsker Pasta Carbonara, smørstekt fjellørret, Fajita, ytrefillet eller entrecote, for å nevne noe. Vi har full kaffebar, milkshakes, creme brulé og selvsagt iskrem på dessertmenyen. Ingen skal gå skuffet hjem fra oss. Vår kjøkkensjef Sunat Ahmed, opprinnelig fra Bulgaria, har kommet til oss etter 20 år som kokk på flere restauranter i Stockholm. Han sørger for kvaliteten på kjøkkenet.

Annonse

Det er Beitostølen Resort som leier ut restaurantlokalet, som ligger i bygget rett over gata for Bergo. Rundt 2,5 millioner kroner er investert i ombygging og innredning av lokalene, med en kapasitet på 100 gjester. En kostnad Beitostølen Resort har tatt sin del av, sammen med driverne.

Direktør Atle Hovi driver både Radisson Blu Beitostølen og Bergo, i tillegg til at Beitostølen Resort eier mange forretningslokaler, leiligheter og hytter som de leier ut.

Trafikkøkningen til Beitostølen, og stadig nye virksomhetsetableringer, er en naturlig utvikling som går hand i hand, påpeker Hovi.

- Vi har som kjent opplevd sterk trafikkøkning til Beitostølen de senere år, og med stadig flere hytter og leiligheter, øker også det kommersielle grunnlaget for å drive virksomhet. Summen av dette kommer både fastboende og alle fritidsgjester til gode. Det er nesten så en må klype seg i armen. at vi i dag har 18 ulike serveringssteder, ja i stort sett alle kategorier.

 

Ledige stillinger – reiseliv