Gå en fjelltur i fantastisk vakre Sylan, en rib tur på Nesjøen, og ri på islandshester

Publisert: 6. september 2022 kl 08.00
Oppdatert: 6. september 2022 kl 09.09

­Hvor lenge har du hatt jobben du har nå?

Jeg startet 1. mai i år.

Hva er den viktigste utfordringen du har i jobben for tiden?

Den viktigste utfordringen vi alle i hele kommunen har er å vise frem hvor flott det er å bo og leve her i Tydal og hele tiden jobbe mot at vi skal få det enda bedre – flere arbeidsplasser, boligbygging, god rekruttering og kommunale tjenester, et godt og trygt nærmiljø med tilrettelagte møteplasser, turområder og en fin variasjon av fritidstilbud.

Hvor i din kommune vil du anbefale et besøk?

Jeg vil anbefale en tur i Sylan, det er et helt fantastisk vakkert fjellområde med flere topper og turmål med ulik vanskelighetsgrad. Å bestige Storsylen (1762 moh) er en mektig opplevelse, Storsola (1728 moh) er også en flott tur – for de tøffeste kan disse kombineres med å gå Syltraversen, en relativt heftig og luftig tur.

For litt mindre krevende turer i Sylan er det veldig fint å gå eller sykle inn til Storerikvollen fra Sankåvika eller bruke Nedalshytta som utgangspunkt og gå inn til de flotte sherpatrappene i Nedalen eller opp på Neklumpen. Badekulpene i Skardsfjella er også en populær attraksjon. Sylan kan også by på gode fiskemuligheter i Nesjøen og Esandsjøen, der Nesjø båtutleie er et kjempefint utgangspunkt. En rib-tur på Nesjøen og Esandsjøen med Fjellguiden Tydal er også en stor opplevelse for den som er glad i litt fart og flott natur.

Annonse

For den som liker hest, kan man ri inn i Sylan på islandshest med Dyrhaug ridesenter eller Patrusli Gaard – å oppleve dette landskapet fra hesteryggen er en helt unik opplevelse. På vinterstid er det i tillegg snøscooterløyper inn til både Nesjøen og Esandsjøen, der man kan isfiske etter røye og ørret med Sylan som et hvitt og vakkert bakteppe. Mange andre flotte tips til turer, tjenester, aktiviteter og overnatting i Tydal finner man også på www.sylan.no

Dyrhaug ridesenter. Foto: Geir Horndalen

Kan du nevne tre andre steder, enten i ditt nærområde eller i den store verden som er verd et besøk?

Her vil jeg gjerne nevne Brekka Barnas Bygdetun som har et ganske enestående tilbud for barn hver sommer. Brekka er et levende bygdetun der barna kan få nærkontakt med alt fra alpakka til kaninunger, her er det en herlig atmosfære med dyr som går rundt på tunet, hjemmebakte kanelsnurrer og gamle sjarmerende hus, samt en spennende tusseløype der barna kan lete etter små troll som har gjemt seg i trærne.

Trøndelags høyeste fossefall Henfallet er også vel verdt et besøk. Fossefallet er på hele 90 meter og området rundt er godt tilrettelagt med toalett og grillplass for besøkende. På tur inn til Henfallet passerer du også to små perler – Kirkvollen pilegrimsgård som er modernisert til en flott bed & breakfast og Neatun velværesenter som byr på overnatting, matservering og herlig atmosfære i de gamle lokalene til Trondheim Energiverk.

Til sist vil jeg anbefale et besøk i Tydal skisenter på vinterstid. Tydal skisenter er et flott anlegg med flere løyper med ulik vanskelighetsgrad og egen barnebakke med egen barneheis. Her er det skistue med matservering og skiutleie, samt flotte gapahuker med benker og bålpanner. Deler av vinteren kjøres det også skispor for langrenn fra toppen av skitrekket, sånn at man kan ta heisen opp på fjellet og nyte milevis med trikkeskinnespor i flott natur.   

Er det en kulturopplevelse siste året du vil trekke frem?

Her vil jeg trekke frem Tydalsfestivalen som mobiliserer hele bygda og hver sommer byr på store artister som Dum Dum Boys, Julie Bergan, Sondre Justad, Ole Paus, Åge Aleksandersen, Gåte, Veronica Maggio, Ulf Lundell, Violet Road og mange flere. Jeg er stolt over at ei lita bygd med rundt 750 innbyggere klarer å stå for et så stort arrangement sommer etter sommer og skape store kulturopplevelser også her i Tydal. 

Hvis budsjettet ditt hadde økt med 30 %, hva ville du brukt pengene til?

Annonse

Jeg har ikke budsjettansvar, men hvis jeg hadde det ville jeg brukt pengene til en stillingsressurs på kultur.

Hva bør regjeringen gjøre for å styrke kultur- og reiselivet?

Regjeringen bør øremerke midler til kultur, fordi det i små kommuner alltid vil bli nedprioritert når økonomien er dårlig.

Hvis du må velge: 
Espresso eller filterkaffe? ✓
Musikk eller podcast? ✓ 
Annonse
Tog ✓ eller fly? 
Slalåm eller langrenn? 
Avis på papir eller avis på nett?  ✓ 
Dagens Næringsliv ✓ eller Klassekampen?
Lese bok ✓ eller høre bok?
Sakprosa eller skjønnlitteratur? 
Film på kino ✓ eller film hjemme? 
Annonse
Ved sjøen eller på fjellet? ✓
Teater eller konsert? ✓ 
Øl ✓ eller vin? 

 

Ledige stillinger – reiseliv