Foto

Till Daling

Hammerfest kommune: Har du besøkt Norges nordligste nasjonalpark med de to isbreene?

Publisert: 10. november 2022 kl 09.39
Oppdatert: 10. november 2022 kl 09.52

­Hvor lenge har du hatt jobben du har nå?

Jeg kom på plass i Hammerfest 20.06.2020 midt i pandemien, rett fra masterstudie ved Norsk Hotellhøgskole i Stavanger

Hva er den viktigste utfordringen du har i jobben for tiden?

Vi jobber hele tiden med viktige utfordringer, men en av de viktigste som står på tapeten for øyeblikket er ferdigstilling av Masterplan for destinasjonen og oppstart av merke for bærekraftig reisemål.

Hvor i din kommune vil du anbefale et besøk?

Visit Hammerfest dekker de to flotte kystkommunene Hammerfest og Måsøy i Finnmark, så det blir vanskelig å velge bare en plass. Jeg vil anbefale en rundtur mens du er her. Vi starter på Seiland som er hjem for fastland Europas nordligste nasjonalpark med sine to flotte isbreer. Her tar Myrnes gård og Seiland Explore godt imot deg med overnatting, aktiviteter, lokal mat og lokal historie. Her kan man besøke hulen hvor en av de lokale familiene gjemte seg fra evakueringa under andre verdenskrig, er man heldig så er det nettopp familien til guiden din som gjemte seg her. Så går ferden videre til Akkarfjord på Sørøya hvor man kan besøke verdens nordligste kameler hos PolarOasen og prøve klippfiskpizza på Akkar Brygge, laget av lokalt fisket, levert og foredlet torsk. Dette er virkelig ureist mat. Har man anledning anbefales virkelig turen videre til Rolvsøy med glamping på tørrfiskloftet hos Tufjord Brygge og en ribbtur med Bonaventure fra Havøysund ut til Hjelmsøya og Gjessværtappan for å se noen av de flotteste fuglefjellene i Norge. Vi har noe for enhver smak spredt ut over et stort geografisk område, så hos oss finner man alltid noe å gjøre og noe nytt og oppleve.

Foto

Marthe Nyvoll

Annonse

Kan du nevne tre andre steder, enten i ditt nærområde eller i den store verden som er verd et besøk?

Jeg er Nord-Norge patriot så de tre stedene jeg mener er verdt et besøk må bli Havøysund, Senja og Varanger, fellesnevnerne her er Nasjonal Turistvei, en opplevelse ut over det ordinære.

Er det en kulturopplevelse siste året du vil trekke frem?

Jeg var så heldig å få være med under åpningen av Nasjonal Turistveg sin kunstinstallasjon i Havøysund. Her ble et fantastisk kunstverk av New York kunstner Roni Horn avduket med hele bygda tilstede. Det at man kan få til slike kulturopplevelser i perifere områder er en av grunnene til at jeg setter Nasjonal Turistveg så høyt.

Hvis budsjettet ditt hadde økt med 30 %, hva ville du brukt pengene til?

Hvis jeg fikk en 30% økning i budsjettet så hadde jeg ansatt en storyteller for å få ut budskapet om alle de fantastiske mulighetene vår region kan tilby.

Hva bør regjeringen gjør for å styrke kultur- og reiselivet?

Annonse

Regjeringen burde gjennom Innovasjon Norge sette av midler til å pilotere Destinasjon 3.0 prosjektet som vi kjører med Destinasjonsforum Nord. Dette ville gitt destinasjonsselskapene i hele Norge en felles verktøykasse slik at vi ikke alle må finne opp kruttet hver gang. Ut over dette burde retningslinjer og finansieringsmodell for destinasjonselskapene på plass slik at vi kan jobbe mer med bærekraftig utvikling og mindre med å lete etter midler for å få det til å gå rundt.

Reiselivssjef i Visit Hammerfest: Sten Harald Norund Hansson

Foto

Marthe Nyvoll

Hvis du må velge?
Espresso eller filterkaffe? 
Musikk ✓ eller podcast? 
Tog eller fly? ✓
Slalåm ✓ eller langrenn? 
Annonse
Avis på papir eller avis på nett? ✓ 
Dagens Næringsliv ✓  eller Klassekampen?
Lese bok ✓ eller høre bok? 
Sakprosa eller skjønnlitteratur? ✓
Film på kino eller film hjemme? ✓ 
Ved sjøen ✓  eller på fjellet?
Teater ✓ eller konsert?  
Annonse
Øl  eller vin? ✓

Ledige stillinger – reiseliv