Reiseliv

Amalie hotell i Tromsø

Hotell frikjent for diskriminering

Tromsø-hotellet som ikke ønsket russiske gjester, ble anmeldt av flere privatpersoner. Nå har politiet henlagt saken.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg håper frifinnelsen viser at det vi gjorde var riktig og at vi hadde lov å gjøre det. Og at folk skjønner at når vi skulle huse flyktninger, så krever de beskyttelse. Det har historien etterpå også vist. Man må ta det seriøst, sier hotelleier Idar Gabrielsen til NRK.

I mars i år åpnet de dørene for ukrainske flyktninger som ventet på å bli registrert hos politiet. Samtidig ble det hengt opp en plakat i resepsjonen der det gikk klart frem at hotellet støttet Ukraina.

– Vi har ikke satt en stopper for russiske gjester, vi har sagt at vi ikke ønsker russiske gjester ved våre hoteller. Vi har tilbudt ukrainske flyktninger å bo her gratis, og da syns vi det er dårlig takt og tone at det bor russere på samme hotell, sa Gabrielsen da til NRK.

Saken vakte sterke reaksjoner, både for og i mot hotellet. Gabrielsen forteller at det kom en del hets på sosiale medier i tillegg til at flere personer leverte inn anmeldelser.

Nå har politiet konkludert med at det ikke var noe straffbart med beslutningen hotellet tok.

– Politiet har etterforsket saken og har ikke funnet bevis som taler for noe straffbart i saken. Ingen gjester skal være avvist på hotellet, og hensynet til ukrainske flyktninger kan godtgjøre en slik praksis, sier politiadvokat Bent Strand i Troms politidistrikt i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS