Sundvolden hotell. Foto: Heiko Junge / NTB

Hotellleier kritiserer Thon-sjef i brev til næringsministeren

Publisert: 12. september 2022 kl 09.51
Oppdatert: 12. september 2022 kl 10.30

­En strømstøtteordning for næringslivet skal være rett rundt hjørnet, og reiselivsaktører er blant dem som skriker etter hjelp, skriver E24.

Konsernsjef i Thon Hotels, Morten Thorvaldsen, har tidligere uttalt et ønske om at reiselivsnæringen skal få samme strømstøttemodell som privatpersoner.

Dette har ikke gått umerket hen hos Sundvolden-eier Tord Moe Laeskogen. I et brev til næringsminister Jan Christian Vestre skriver han at reiselivsnæringen må dekke økte kostnader med økte priser.

«Både Morten Thorvaldsen i Thon Hotels og Petter Stordalen i Choice snakker om tidenes hotellmarked, hvor de får meget godt betalt. Da er det utidig å be om strømstøtte», skriver Laeskogen i brevet.

Selv har Laeskogen inngått en fastprisavtale på 44 øre kilowattimen for Sundvolden Hotel fra 2019 til 2024. Dette fordi han fryktet høyere strømpriser med nye utenlandskabler.

 

Konserndirektør Morten Thorvaldsen i Thon Hotels stusser over kommentarene fra Laeskogen.

Annonse

– Vi har ikke hylt og skreket om strømstøtte, men bedt om rammebetingelser som vi kan gå videre med og forholde oss til. Vi er en næring som er veldig belastet, sier han.

Thorvaldsen presiserer at han også er visepresident i NHO og uttaler seg på vegne av hele hotellnæringen.

 

Ledige stillinger – reiseliv