Reiseliv

Høye strøm- og råvarekostnader skaper problemer for restaurantbransjen

Næringsministeren lover snarlige tiltak

Publisert Sist oppdatert

­Høye strøm- og råvarekostnader gjør at mange, også restaurantbransjen, går inn i en uviss tid nå, skriver tv2.

– Dette er en skremmende situasjon, sa Jan Klimicek, restaurantsjef ved Vito's i Vollen i Asker, tirsdag morgen.

Restauranten på bryggekanten i Vollen i Asker sett seg nødt til å øke prisene på menyen opp til 20 prosent.

Om noen uker bytter de meny – og da blir det enda dyrere.

Nå trygler Klimicek regjeringen om å komme på banen. Nå ber han regjeringen komme med strakstiltak for å hjelpe restaurantene gjennom krisen.

– Det er en viss grense for hva gjestene er villige til å betale for å spise hos oss. For enkelte gjester er smertegrensen nådd, sa Klimicek.

Restaurantene frykter fremtiden avdekker undersøkelse fra NHO reiseliv

I en medlemsundersøkelse fra NHO Reiseliv kom det fram at restaurantene rammes i stor grad av økte råvarepriser og strømpriser.

Serveringsbransjen skilte seg ut med 44 prosent som fryktet for fremtiden.

– Siden nyttår har vi sett at prisen på varer som kjøtt, sjømat, kaffe, bakevarer og en del bryggerivarer har steget betydelig. Prisstigningen på innkjøp til restauranter er høyere enn de klarer å ta ut i pris, sier Ole Michael Bjørndal, som er fagdirektør for næringspolitikk i NHO.

Varsler tiltak

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) sier han har stor forståelse for at flere i serveringsbransjen er bekymret for de ekstraordinært høye strømprisene.

Han sier at regjeringen vil legge frem sitt forslag til tiltak for å avhjelpe næringslivet med økte strømkostnader allerede nå i september.

Powered by Labrador CMS