Reiseliv

Hurtigruten Expeditions først i verden med Starlink på alle skip

Hurtigruten Expeditions blir det første cruiserederiet i verden med den unike bredbåndstjenesten Starlink fra SpaceX på alle skip.

Publisert Sist oppdatert

I samarbeid med kommunikasjonsleverandøren Speedcast, startet Hurtigruten Expeditions testing og installering av bredbåndsløsningen i mars. På flere av selskapets ekspedisjonscruiseskip er Starlink allerede i bruk.

Når de siste skipene får installert løsningen innen utgangen av oktober, blir Hurtigruten Expeditions det første cruiserederiet i verden som tilbyr den banebrytende bredbåndsløsningen på alle sine skip.

– Som verdens største og ledende ekspedisjonscruiserederi er det viktig for oss å være først ute med ny teknologi og nye løsninger. Vi reiser i områder som Antarktis, Syd-Amerika, Nordvestpassasjen og Arktis. Der er raskere og mer stabil internettilgang viktig både for gjester, mannskap og skipene våre, sier CEO Asta Lassesen i Hurtigruten Expeditions.

Ved hjelp av et nettverk av satellitter i bane nærmere jorden, håper Elon Musk-eide SpaceX at deres Starlink-bredbånd skal revolusjonere nettilgangen verden over – også til havs.

Samarbeidet med Speedcast gjør at Hurtigruten Expeditions bruker en kombinasjon av tradisjonelle satellitter, SpaceX’ voksende nettverk av Starlink-satellitter og 4G/5G-dekning for å gi skipene best mulig nettdekning.

Powered by Labrador CMS