Foto: iStock/Rui T. Guedes

Innfører verdens høyeste turistavgift

Publisert: 26. juli 2022 kl 13.08
Oppdatert: 26. juli 2022 kl 13.08

­23. september gjenåpnes grensene etter pandemien, da må alle utenlandske turister betale det de kaller en «bærekraftig utviklingsavgift» på $200, nesten 2000 kroner, per person per dag.

Avgiften skal etter planen oppmuntre til “high value, low volume” turisme, som maksimerer de økonomiske fordelene, men begrenser skadevirkningene for Bhutans tradisjonelle kultur. Bhutan har lenge vært relativt isolert, de første utenlandske turistene ble ikke sluppet inn i landet før i 1974. Før pandemien var det også kvoter på antall turister som fikk komme og turistene måtte da kjøpe «pakker» som inkluderte en avgift, men den var mye lavere.

- Covid-19 har gjort at vi tenker nytt om hvordan turistsektoren best kan struktureres og opereres, slik at den ikke kun tjener Bhutan økonomisk, men også sosialt, samtidig som karbonfotavtrykket holdes lavt, sier Tandi Dorji, Bhutans utenriksminister og leder for Tourism Council of Bhutan, til Financial Times. – I det lange løp er vårt mål å skape høyverdige opplevelser for turistene og godt betalte arbeidsplasser for våre innbyggere.

Turoperatøren World Expeditions sier dette kommer til å føre til store prisøkninger, f.eks. kommer en av deres mest populære rundturer, den 27 dagers Snowman trek, til å øke fra NOK 70.000 til rundt NOK 105.000.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – reiseliv