Reiseliv

Kanadiske fagforeninger oppfordrer til Boikott av SAS

Publisert Sist oppdatert

Canadas arbeidstakerorganisasjon «Canadian Labour Congress”, med over 3 millioner medlemmer, inkludert den kanadiske pilotforeningen Air Line Pilots Association (ALPA), oppfordrer til nasjonal boikott av SAS.

SAS har sagt opp 560 piloter grunnet pandemien.

E24 skriver at SAS ledelsen i fjor informerte de gjenværende ansatte om etablering av nye datterselskaper, som SAS Connect og SAS Link. Pilotene som var permittert eller oppsagt ble ikke tilbud jobben tilbake, men ble bedt om å søke på jobber i de nye selskapene til nye vilkår i heleide bemanningsselskaper.

– SAS-pilotene ble i praksis bedt om å starte karrieren i SAS på nytt. SAS-ledelsen vil omgå virksomhetsoverdragelseslover i Skandinavia, noe vi mener er en uakseptabel tilnærming overfor internasjonale arbeidsprinsipper (..), skriver ALPA i en pressemelding.

Videre skriver de at de fordømmer den avskyelige selskapsoppførselen mot fagforeningene og ansatte og vil imøtegå og stå imot slik uholdbar ledelsespraksis. Derfor støtter ALPA Canada sterkt CLS’ anmodning overfor sine tilknyttede medlemmer om ikke å booke reiser med SAS, og benytte alternative flyselskaper inntil videre.

Allerede 20 januar skal CLC ha vedtatt en nasjonal boikott av SAS.

Nye flyruter i Canada

Sas varslet denne uken oppstart av direkteruter mellom Skandinavia, og Toronto, Canada.

SAS vil fly fra Stockholm og København henholdsvis fire og tre ganger ukentlig fra juni, dersom alle tillatelser er på plass innen den tid.

SAS ønsker ikke å kommentere hverken boikotten eller hvilken innvirkning den vil kunne ha på satsingen.

– Vi registrerer utspillet men har utover dette ingen kommentarer, sier pressesjef John Eckhoff i SAS til E24.

Powered by Labrador CMS