Annonse
Reisende med munnbind stiller seg opp for å sjekke inn på et American Airlines-fly til Los Angeles på Beijing Capital International Airport i Beijing, torsdag 30. Amerikanske flyselskaper sier kina har blokkert mer enn et dusin nylige og fremtidige flyreiser fra å komme inn i landet, noe som har strammet inn allerede strenge COVID-19-reiserestriksjoner. Kina bestilte kanselleringer etter at noen passasjerer testet positivt for COVID-19 på flyreiser som ankom Kina i slutten av desember 2021, ifølge bransjerepresentanter Foto: AP Photo/Mark Schiefelbein, File

Kina stanser amerikanske fly etter koronasmitte

Kinesiske myndigheter stanser 14 fly fra USA etter at det i slutten av desember kom koronasmittede passasjerer med fly fra USA, ifølge amerikansk flybransje.

American Airlines opplyser at selskapet har fått seks kommende flygninger fra Dallas til Shanghai stanset. Disse skulle ha funnet sted senere denne måneden og i neste måned.

United Airlines opplyser at selskapet har blitt tvunget til å kansellere seks flygninger fra San Francisco til Shanghai senere denne måneden, mens Delta Air Lines opplyser å ha måttet kansellere én flygning i forrige uke og en annen flygning kommende fredag til Shanghai.

Airlines for America, som representerer de største amerikanske flyselskapene, er i samtaler med amerikanske og kinesiske myndigheter for å finne en løsning som reduserer innvirkningen på de reisende. Det hvite hus har ikke noen kommentar til saken, melder nyhetsbyrået AP.

Kina har den siste tiden strammet ytterligere inn på allerede strenge innreiserestriksjoner som følge av frykt for koronasmitte, idet landet forbereder seg på å gjennomføre vinter-OL i begynnelsen av februar.

Annonse
Annonse
Annonse