Foto

- Hos oss skal gjestene kose seg, ikke sitte i ladekø, sier direktør Atle Hovi i Beitostølen Resort.

 

Beitostølen lader både gjestens og bilens batterier

Klar for kanonsommer

Publisert: 14. juni 2022 kl 13.52
Oppdatert: 14. juni 2022 kl 13.56

- Etter to meget gode sommerperioder i covid-årene 2020 og 2021, er vi klare for kanonsommer i fjellandsbyen. Sommerens stikkord er lading, ja både av folks egne batterier og lading av bilen. 80 prosent av nybilsalget er elbiler. Vi stiller sterkt med 33 ulike ladepunkter, sier direktør Atle Hovi i Beitostølen Resort.

Salget av elbiler har vært rekordpreget de siste to årene. Nå triller over 500.000 elbiler rundt på norske veier. Mangel på ladepunkter langs landeveien har vært utfordrende rundt om, noe som har skapt mye irritasjon for folk i farta. Beitostølen var tidlig ute med en offensiv elbil-strategi. Destinasjonen har pr i dag 33 ladepunkter, med lynladere, hurtigladere og normalladere.

Nytt av året er ladepunkt på den nasjonale turistvegen over Valdresflye, som veldig mange turister passerer sommertid. Her kan du lade på 1.389 meters høyde, som sannsynligvis er Norges høyeste ladepunkt langs våre trafikkerte sommerveier, som også er Nasjonal Turistveg, som vegen over Valdresflye er.

- Med den eksepsjonelle veksten vi har i salget av elbiler i Norge, som allerede i april passerte 500.000, sier det seg selv at vi må ligge i forkant av utviklingen. Vi har sterkt fokus på bærekraftige løsninger i vår virksomhet, i tillegg til at dette handler om å møte våre kunder med smart tilrettelegging og topp service. God tilgang på lading og å slippe å bruke unødig tid i ladekø, ja det handler i 2022 kort og godt om å møte våre gjester med det serviceproduktet de forventer vi skal levere, understreker Atle Hovi.

Bilferie med elbil handler ikke minst om planlegging av lading underveis. Jo bedre tilrettelagt lading av elbilen, desto bedre scorer du i markedskampen om turistene. Beitostølen har i årtiender vært kjent som en av Norges beste destinasjoner for lading av våre menneskelige batterier, enten du koser deg i skiløypene, eller vandrer i Jotunheimen sommer eller høst.

- Norge har høyeste andel elbiler i hele verden. Med vår offensive bærekraft-strategi ville det vært rart om vi ikke satset på elbil-lading. Bilturismen til Beitostølen er kolossal hele året, ikke minst sommertid. Det er mange som sperrer opp øyene når vi forteller at juli de siste årene faktisk har blitt årets største måned på Beitostølen, trafikk -og omsetningsmessig, sier Hovi.

- Det er så mye å gjøre når du kommer til Beitostølen, at du skal i alle fall ikke bruke tida på å sitte i ladekø. Den skal du bruke til å kose deg, enten du går på tur, har det moro i SommerParken i alpinanlegget, eller besøker noen av våre mange restauranter. Derfor utvider vi ladekapasiteten kontinuerlig. Hos oss i Beitostølen Resort har vi pr i dag 14 ulike ladepunkter utenfor vårt Radisson-hotell. Du parkere bilen når du sjekker inn, plugger i ladekabelen, og når du våkner på morningen er bilen fulladet. Det er slik ferie skal være; minst mulig styr, og mest mulig gode, humørfylte dager, fastslår en sommerklar Atle Hovi.

Saken fortsetter under annonsen

Fakta:

Beitostølen Resort, som eies av brødrene Atle og Bjørnar Hovi, er Beitostølens fyrtårnselskap med over 100 helårsansatte og 2.600 kommersielle senger, fordelt på Radisson Blu Mountain Resort Hotel, Bergo Hotel, leiligheter og hytter i alle kategorier.

Fjellandsbyen har 360 fastboende, men håndterer rundt 15.000 gjester i de store ferieperiodene, gjennom hele året.