Landfolk-plattformen tilbyr så langt over 500 fritidsboliger over hele Danmark, men hytteeiere både i Norge, Sverige og Tyskland kan søke om utleie på plattformen i nær fremtid.

Lanserer ny utleieplattform for unike fritidsboliger

Publisert: 23. juni 2022 kl 09.56
Oppdatert: 23. juni 2022 kl 09.59

Selskapet Landfolk tilbyr en tjeneste der nordmenn kan leie private og håndplukkede hytter med høyt fokus på arkitektur, design, beliggenhet og personlig opplevelse.

Christian S. Lausten, dansk hotellgründer og tidligere direktør i Airbnb for Work i Europa, gikk i fjor sammen med syv tidligere Airbnb-kolleger for å utvikle en helt ny utleieplattform for fritidsboliger. Landfolk A/S, som har hovedkvarter i Aarhus, baserer sine tjenester på etablerte forretningsmodeller for utleie av private hjem – men har en helt egen nisje.

På Landfolk.com finner du fritidsboliger du ikke finner så mange andre steder, forklarer med-gründer og adm. dir. i Landfolk A/S, Christian Lausten, som nå lanserer tjenesten i Norge.

– Det finnes i dag flere nettbaserte formidlingsløsninger for leie av private hytter og fritidsboliger, men ingen har så langt satt selve leieobjektet i fokus. Med Landfolk ønsker vi å formidle hytter som gir de besøkende den unike ferieopplevelsen – og ikke kun et tak over hodet og en seng å sove i, sier Lausten.

– På Landfolk.com er alle fritidsboligene håndplukket for å innfri kriterier som unik arkitektur, personlig innredning, godt vertskap, samt en beliggenhet som gir ro i sjelen. Fritidsboligene du finner på Landfolk skal ose av nostalgi, design og vakre omgivelser, for dette handler om mer enn komfort og luksus, sier Lausten.

Landfolk skiller seg fra andre plattformer med en «all-inclusive» løsning der forsikring, rengjøring og brukskostnader er inkludert i leien. Plattformen tilbyr også fleksible leietider, og henvender seg både til «workation» og fritidsmarkedet.

Landfolk-plattformen tilbyr så langt over 500 fritidsboliger over hele Danmark, men hytteeiere både i Norge, Sverige og Tyskland kan søke om utleie på plattformen i nær fremtid.

Saken fortsetter under annonsen

– Danmark er alltid blant de tre mest populære utenlandsdestinasjonene for nordmenn, og mange har dessuten lange tradisjoner med å leie sommerhus i Danmark. Nordmenns interesse for hytteferie gir oss stor tro på denne modellen i det norske reisemarkedet, sier Christian Lausten.

Nylig mottok Landfolk en betydelig sum fra den danske investoren Anders Holck Povlsens holdingselskap Heartland, som blant annet er deleier i Zalando, Klarna og Normal. Det gjør det mulig å satse internasjonalt i et utleiemarked i rask vekst.

– Det feriebaserte utleiemarkedet er i dag verdt rundt € 27,5 milliarder i Europa alene. Samtidig er markedet veldig fragmentert, med mange utdaterte utleieløsninger. Vi har valgt å satse tungt på en selvutviklet plattform, som skal være brukervennlig både for leietaker og utleier, og som skal gjøre søket etter feriehytte til en positiv opplevelse.

 

Ledige stillinger – reiseliv