Foto: Lufthansa

Lufthansa tror rike passasjerer vil sørge for oppgang

Publisert: 5. august 2022 kl 10.39
Oppdatert: 5. august 2022 kl 10.39

­- Lufthansagruppen er tilbake med sorte tall. Vi ser en god forbedring for tredje og fjerde kvartal, sa CEO Carsten Spohr under resultatfremleggelsen i Frankfurt, torsdag. Han la til at selskapet neste år kommer til å transportere 80 prosent av passasjerantallet de hadde før pandemien, selv om økonomiske data peker mot en global resesjon.

- Folk som reiser på business-klasse og 1.klasse har en tendens til å være mindre følsomme når det gjelder økonomiske opp- og nedturer, sier Spohr til Financial Times. Han bekreftet at forretningsreisebookinger fortsatt kun er på 50 prosent av pre-covid-nivået. Før pandemien sto forretningsreisebookinger for 45 prosent av Lufthansa-gruppens omsetning. Men de har redusert kapasiteten på business class, etter at mange bedrifter gikk over til å holde møter online.

Omsetningen i 2. kvartal var over 8,5 milliarder euro (NOK 85 milliarder), nesten tre ganger så mye som i samme periode i fjor. Nettoresultat for de tre månedene april til juni var €259 mill. (NOK 2,5 milliarder), sammenlignet med et tap på €756 mill. (NOK 7,5 milliarder) i samme periode ifjor. Det gjør at selskapet ligger an til et overskudd for året som helhet, for første gang siden pandemien.

Lufthansas fraktdivisjon opplever stor etterspørsel etter flyfrakt og melder om rekordoverskudd på €482 mill. (NOK 4,8 milliarder) i 2.kvartal.

Lufthansagruppen, som også består av Austrian Airlines, Eurowings og Brussels Airlines, har vært nødt til å kansellere tusenvis av flyvninger i sommer på grunn av mangel på personell. I de siste månedene har de øket med 5000 ansatte.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – reiseliv