Reiseliv

NHO-leder Ole Erik Almlid

NHO ber om at bedrifter får hjelp til å håndtere de økte strømprisene

På stortinget har saken fått støtte hvor KRF nå har fremmet et representantforslag.

Publisert Sist oppdatert

Siden desember har alle forbrukere fått 70 øre kWt i avslag på strømprisen. NHO, inkludert NHO Reiseliv har bedt om at også bedriftene må få hjelp til å håndtere strømkostnadene. Spesielt rettet mot små og mellomstore bedrifter i utsatte deler av landet.

NHO understreket igjen det sterke behovet for strømstøtte til næringslivet med et brev til regjeringen 10. mars. "Med bakgrunn i dagens prissituasjon for energi, den raske omleggingen av europeisk energipolitikk og utfordringene dette medfører for norske bedrifter, foreslår NHO at det etableres en ordning for strømstøtte til bedrifter, med rask iverksettelse."

Som begrunnelse for forslaget skriver KRF at det er fordi kraftprisen har økt ekstraordinært mye de siste månedene. En så stor prisøkning er en utfordring for samfunnet slik en kjenner det, med små forskjeller mellom folk, åpne idrettshaller, ungdomsklubber og kirker og et aktivt landbruk over hele landet.

I vinter foreslo KRF en makspris på 50 øre per kWt for alle strømkunder gjennom vintermånedene. Derfor mener partiet at regjeringen bør videreføre strømkompensasjonen fra 01 april til 31 juni 22, med makspris på 50 øre kWt, uten mva, som skal gjelde alle strømkunder.

Powered by Labrador CMS