Norge er kåret til beste vinterdestinasjon i verden

Publisert: 19. september 2022 kl 09.54
Oppdatert: 19. september 2022 kl 09.54

­– Norge imponerte med den vakre naturen, tilgjengeligheten og ikke minst snøgarantien, uttaler juryen.

Norge er i svært godt selskap i kåringen, med andre vinnere som Spania (beste strender), Costa Rica (beste langdistansedestinasjon) og Bora Bora (publikumsprisen for drømmereisen), skriver Visit Norway på sine nettsider.

Andre som var med i kåringen om å bli beste vinterdestinasjon, var Østerrike, Sveits og Tyskland. Juryen har brukt måneder på analysering og evaluering, og har vurdert alt fra prisnivå, vannkvalitet til natur og bærekraft, før de landet på de seks vinnerdestinasjonene. 

Største mediehus i Europa

Visit Norway tok imot prisen i Frankfurt i Tyskland denne uken. Travelbook er et stort kvalitetsmagasin gitt ut av Axel Springer-konsernet, som er Europas største mediehus. Kåringen anses å være den største i den tyske reiselivsnæringen, som er et viktig marked for Norge.

– I Norge elsker vi mulighetene til å drive med forskjellige aktiviteter i hver årstid. Men det er ingen hemmelighet at de fleste av våre gjester besøker Norge i sommerhalvåret. Selv mener vi at vi kan levere verdens beste vinterferier, og det er fantastisk å få denne anerkjennelsen for våre vinteropplevelser, fra et viktig tysk marked, sier Ulrike Katrin Peters, bransjespesialist i Tyskland, Sveits og Østerrike. 

Omfattende vurderinger

Annonse

Ekspertjuryen på ni medlemmer vurderte følgende forhold for alle de 30 nominerte reisemålene: verdi for pengene, bærekraft (sosial bærekraft, økologi, menneskerettigheter), sikkerhet, aktivitetstilbud, tilgjengelighet, snøsikkerhet, renslighet, kvaliteten på offentlig transport og vannkvalitet. Med andre ord, en grundig evalueringsprosess.

– Våre skisteder er godt tilrettelagt for både små og store skiløpere, og ikke minst for kvalitetstid sammen, nær skibakkene. I Norge er vi opptatt av å tilrettelegge disse opplevelsene med lokale guider, slik at opplevelsen blir best, og under forsvarlige forhold for naturen og for våre gjester. Nettopp derfor er vi svært glade for at juryen har vurdert alle disse forholdene som vi har jobbet med siste årene. Dette vil bli lagt godt merke til, sier Peters. 

De seks vinnerne var:

Best city destination: Lisbon

Best long-haul travel destination: Costa Rica

Best region for a beach holiday: Spain

Best region for a winter holiday: Norway

Annonse

Destination with the best food in the world: Thailand

Audience voting – greatest dream destination: Bora Bora

Les mer om prisvinnerne og begrunnelsene her.

Ledige stillinger – reiseliv