Reiseliv

Et fly fra Norwegian tar av fra Oslo lufthavn Gardermoen

Norwegian i pluss i fjerde kvartal

Publisert Sist oppdatert

Flyselskapet Norwegian leverte i fjerde kvartal et resultat før skatt på 117 millioner kroner.

Tallene fra Norwegian viser at etterspørselen etter flyreiser økte fra forrige kvartal, men det ble likevel negativt påvirket av utbruddet av omikronvarianten av koronaviruset.

I fjerde kvartal reiste 3,1 millioner passasjerer med Norwegian. I forrige kvartal var tallet 2,5 millioner, mens det i fjerde kvartal i 2020 var på knappe 0,6 millioner – men da var hele bransjen hardt rammet av koronapandemi og restriksjoner.

Resultat før skatt (EBT) ble 117 millioner kroner i fjerde kvartal i fjor. I tredje kvartal var resultatet 169 millioner kroner.

Fjerde kvartal 2020, da selskapet blant annet var midt i konkursbehandling, gikk selskapet på et nettotap på 16,6 milliarder kroner.

– Fornøyd

Norwegians omsetning økte i fjerde kvartal til 2,5 milliarder, opp fra omtrent to milliarder i tredje kvartal, skriver Dagens Næringsliv. De skriver at totale driftskostnader i fjerde kvartal endte på 2,4 milliarder kroner, opp fra 1,9 milliarder kroner i tredje kvartal.

Ifølge E24 var driftsresultatet (EBIT) på minus 263 millioner kroner, sammenlignet med minus 296 millioner kroner i foregående kvartal.

– Jeg er fornøyd med at vi effektivt tilpasser oss hyppige endringer i markedet, og for at vi kan rapportere om positiv bunnlinje og en forbedret kontantbeholdning i et kvartal som var sterkt preget av myndighetspålagte restriksjoner etter framveksten av den nye omikronvarianten, sier konsernsjef Geir Karlsen i Norwegian i en pressemelding.

Økt kontantbeholdning

Ved utgangen av fjerde kvartal hadde selskapets kontantbeholdning og likvide midler økt til 7,7 milliarder kroner. I tredje kvartal var tallet 7,6 milliarder.

Ved årsskiftet hadde Norwegian en samlet flåte på 51 fly. Ifølge Karlsen skal de fram mot vår- og sommersesongen øke flåten til 70 fly.

Powered by Labrador CMS