Den idylliske gamlebyen, med trivelige kafeer, bybad med badstu, og ikke minst det flotte turterrenget

Publisert: 23. august 2022 kl 08.00
Oppdatert: 23. august 2022 kl 10.14

Hvor lenge har du hatt jobben du har nå?

Jeg har hatt gleden av å være reiselivsansvarlig i Karmøy kommune siden 2010 - og har en spennende hverdag hvor jeg samarbeider med flinke folk for å oppnå stedsutvikling.

Hva er den viktigste utfordringen du har i jobben for tiden?

Reiselivsplan for Karmøy kommune omhandler ansvarlig destinasjonsutvikling. Der turismen utvikles på en god måte, i takt og samarbeid med lokalbefolkningen, med søkelys på ivaretagelse av lokal kultur og tradisjoner og på at lokalsamfunnet skal få økonomisk vekst og utvikling, vil turistnæringen være en positiv bidragsyter lokalt.

Hvor i din kommune vil du anbefale et besøk?

Det er en spesielt god atmosfære i Skudeneshavn. Her kan du nyte roen i den idylliske fredede gamlebyen, smake nystekt på trivelige kafeer, oppleve kunst og festivalliv, bybad med badstu, og utforske flott turterreng og strender. Du kan leie SUPbrett, sykler, låne robåt, besøke bymuseet og gå byvandring med teatervri. Det er god grunn for at byen stadig kåres til Norges sommerby!

Det var skikkelig fint å tilbringe ei uke på fyrovernatting i innseilingen til byen, da fikk vi det beste av to verdener; nærkontakt med sjø og aktivitet pluss koselige kafebesøk blant blomstrende hager og gamle hvite trehus. Et eventyr for både store og små i familien.

Annonse

Kan du nevne tre andre steder, enten i ditt nærområde eller i den store verden som er verd et besøk?

Karmøys kritthvite strender med krystallblått hav er faktisk av de vakreste i verden. Langs friske Nordsjøen får du spennende naturopplevelser hele året. Ypperlig for surfing i bølger og vind, herlig en sommerdag på Blått Flagg sandstrender og på kyststivandring som tar deg til sjarmerende havner langs kulturhistoriske spor. 

Med appen Tilbakeblikk kan du dra på oppdagelsesferd og se scener utspille seg i kulturlandskapet. Her møter du skikkelser som gir et innblikk i historiske begivenheter og myters opprinnelse. 

Avaldsnes, Norges eldste kongesete kan du gå i fotsporene til Harald Hårfagre som samlet landet til ett rike og dykke ned i historiske opplevelser. Her er det bare å sette av dagen til besøk på Nordvegen Historiesenter, møte vikinger på vikinggården, gå pilegrimsvandring rundt flotte Olavskirken og se ruinene etter kongsgården fra middelalder. De minste koser seg som viking og arkeolog for en dag!

Det er mange spennende øyer ute i Nordsjøen på Haugalandet - Jeg anbefaler øyhopping til Feøy, Vibrandsøy, Røvær eller Utsira. Sistnevnte er Norges minste kommune og har det lille ekstra med gatekunst langt uti havgapet. Folka her er bare så fine og alle vinker hei.

Er det en kulturopplevelse siste året du vil trekke frem?

Må trekke frem Vikingfestivalen på Avaldsnes; Vestlandets største Vikingfestival som endelig kunne avholdes etter pandemi. Vikingskip og marked, musikk, gjøgling, flott tradisjonshåndverk og godstemning med vikinger fra fjern og nær.

Annonse

Hvis budsjettet ditt hadde økt med 30 %, hva ville du brukt pengene til?

Realisert flere spennende samarbeidsprosjekt for økt attraktivitet og stedsutvikling i Karmøy!

Hva bør regjeringen gjør for å styrke kultur- og reiselivet?

Gode rammebetingelser, mer fleksible støtteordninger og incentiv for innovasjon og bærekraft, handlingsplan med tilhørende tiltak til strategi for kulturturisme og samarbeid, profilering av et mangfoldig Norge mm.

 Hvis du må velge:

Espresso  eller filterkaffe?
Musikk ✓ eller podcast?
Annonse
Tog ✓ eller fly?
Slalåm eller langrenn ?
Avis på papir ✓ eller avis på nett?
Dagens Næringsliv ✓ eller Klassekampen?
Lese bok ✓ eller høre bok?
Sakprosa eller skjønnlitteratur ✓?
Film på kino ✓ eller film hjemme?
Annonse
Ved sjøen ✓ eller på fjellet?
Teater eller konsert ?
Øl eller vin ✓?

Ledige stillinger – reiseliv