Reiseliv

Flyselselskapet Norse Atlantic Airways leier ut fire av sine Boeing 787 Dreamliner-fly.

Nytt flyselskap demper satsningen

Selskapet Norse, der Bjørn Kjos er en av investorene, har måttet forskyve åpningen av billettsalget og satser på å komme i gang med første flyvning i juni.

Publisert Sist oppdatert
Norse skal ta opp langdistanse lavpris der Norwegian slapp.

Selskapet har mottatt en rekke av sine Boeing 787 Dreamliner-fly, som står parkert på Oslo Lufthavn i påvente av at selskapet skal komme i gang.

Nå leier flyselskapet ut fire av sine Boeing 787 Dreamliner-fly.

Dette er fly som selskapet ifølge eget utsagn ikke har bruk for i oppstartsfasen, og de vil bli fløyet til Spania senere denne måneden.

– Vi starter salget i løpet av måneden og første flygning skal ta av i juni. Rutenettet blir annonsert samtidig med salgsstart, sier kommunikasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen i Norse Atlantic Airways til flysmart24.

I en melding selskapet har lagt ut tirsdag går det imidlertid frem at selskapet nå skal leie ut to Boeing 787-8 og to Boeing 787-9 til det spanske selskapet Air Europa.

Dette selskapet bygger seg nå kraftig opp fra hovedstadsflyplassen Barajas utenfor Madrid, med i alt 11 nye fly. Fire av disse kommer altså fra Norse Atlantic.

Utleien skal gjelde for 18 måneder.

– Avtalen styrker vår allerede solide finansielle posisjon ettersom vi fortsetter å være tro mot strategien vår om å gå forsiktig inn i markedet og øke etterspørselen, sier konsernsjef Bjørn Tore Larsen i Norse i en pressemelding.

Selskapet har også overtatt mange av de flyene som ble ledig da Norwegian måtte gi opp sine langdistanse-ambisjoner som følge av den økonomiske krisen selskapet kom inn i før pandemien.

Norse har sagt at det skal operere ruter fra Oslo, London og Paris og at disse skal gå til USA: Det gjelder ruter til New York, Los Angeles og Florida.


Powered by Labrador CMS