Annonse
Foto: Phichaklim1

Ønkser å utsette utrulling av 5G i to uker grunnet potensielle forstyrrelser på flytrafikken

I et brev nyttårsaften argumenterte transportminister Pete Buttigieg og sjefen for det amerikanske luftfartstilsynet, Steve Dickson for utsettelse av 5G utrulling på opptil 2 uker, skriver finansavisen.

De mener det kan bli en «utbredt og uakseptabel forstyrrelse» av flytraffiken. 5G signaler kan påvirke elektronikken som er i bruk under landing.

Grunnløs oppfordring

Hans Vestberg i Verizon og John Stankey i AT&T avviser dette og skriver at en utsettelse vil være skadelig for millioner av mobilbrukere.

Verizon- og AT&T-sjefene hevder at kraften i signalene er tilstrekkelig lav til å utelukke forstyrrelser, og at avstandene mellom frekvenser er tilstrekkelig til å ivareta sikkerheten. De mener 5G utrullingen må prioriteres, med tanke på kappløpet med Kina og den stigende etterspørselen etter trådløse tjenester som følge av pandemien.

AT&T og Verizon har tidligere gått med på å redusere kraften i sine 5G-signaler, og å utsette utrullingen fra den opprinnelige oppstarten i desember.

Etter oppfordringen fra Verizon og AT&T sjefene kom Arbeidsgiverorganisasjonen «Airlines for America» på banen. De anslår en «worst case» der 345 000 kommersielle flygninger og 32 millioner reisende rammes årlig, enten det er utsettelser, omdirigeringer eller kanselleringer.

 

Annonse
Annonse
Annonse