Reiseliv

Qatar Airways kåret til verdens beste flyselskap

Det ble kjent på fredag forrige uke under et arrangement som gjerne omtales som «luftfartens Oscar-utdeling.»

Publisert Sist oppdatert

­Det er det anerkjente analyseselskapet Skytrax som står bak kåringen, og som nå utroper flyselskapet Qatar Airways som vinneren, skriver flysmart24.no

Selskapet er godt kjent for nordmenn, etter som det har operert rute mellom Oslo Lufthavn og hjemmeflyplassen i Doha i en årrekke.

Ikke første gang Qatar Airways stikker av med seieren

Flyselskaper over hele verden jakter hele tiden på den eksklusive tittelen for å kunne kalle seg «verdens beste flyselskap.» Dette er en utmerkelse vinnerne bruker i sin markedsføring for alt den er verd.

Nå er Qatar ingen førstegangsvinner, akkurat. Selskapet har kapret denne prisen syv ganger før, også i fjor. Ikke sjelden er det selskap fra Midtøsten eller Asia som stikker av den med gjeve prisen

Her er listen over de 10 beste flyselskapene

1. Qatar Airways, Qatar (1)

2. Singapore Airlines, Singapore (2)

3. Emirates, Dubai (4)

4. ANA All Nippon Airways, Japan (3)

5. Qantas Airways, Australia (8)

6. Japan Airlines, Japan (5)

7. Turkish Airlines, Tyrkia (17)

8. Air France, Frankrike (10)

9. Korean Air, Sør-Korea (22)

10. Swiss Air Lines, Sveits (18)

Sas og Norwegian på henholdsvis 64 og 84 plass i kåringen

Skytrax setter også sammen en liste over de 100 beste. Her finner vi bl.a. det nasjonale finske selskapet Finnair på en 21. plass, spanske Iberia på 25. plass, greske Aegean Airlines på 28. plass, irske Ryanair på 40. plass og SAS på 64. plass. Norwegian ligger på en 84. plass.

Det er en grundig undersøkelse som ligger bak denne kåringen. Det er kundene som bestemmer hvem som skal få prisen hvert år.

Det britiske selskapet Skytrax foran denne kåringen gjennomført mer enn 14 millioner kunde-undersøkelser i mer enn 100 land før de kunne utrope en vinner i klassen for verdens beste og en rekke andre klasser.

Powered by Labrador CMS