- Vi har hatt svært god trafikk til tilnærmet alle våre medlemsanlegg, sier Camilla Sylling Clausen, generalsekretær i foreningen Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner.

Rekordvinter hos norske alpinanlegg

Publisert: 22. juni 2022 kl 10.10
Oppdatert: 22. juni 2022 kl 10.12

Heiskortomsetningen endte på hele 1,58 milliarder kroner og tar vi høyde for en prisstigning på 10%, lander vi totalt på en 6% reell omsetningsøkning, mot siste normale vintersesong som var 2018/2019.

- Alpinbransjen i Norge fikk endelig oppleve en normalisert vintersesong igjen, etter to år preget av nedstenginger, stengte grenser og smitteverntiltak. Og lysten etter å stå på ski og reise til fjellet, har definitivt ikke blitt borte med pandemien. Vi har hatt svært god trafikk til tilnærmet alle våre medlemsanlegg, sier Camilla Sylling Clausen, generalsekretær i foreningen Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner.

Det temabaserte landsdelsselskapet representerer 2228 medlemmer, som utgjør 98% av heiskortsalget i Norge.

- Når alpinbransjen summerer opp sesongen, kan vi endelig presentere en skikkelig god og travel vinter igjen – det er veldig hyggelig. Våre medlemmer har kjempet hardt de siste årene med alle smitteverntiltak, nedstenging og stengte grenser, og det er verdt å minne om at også denne sesongen startet litt i motbakke, med fortsatt smitteverntiltak fra sesongstart og gjennom julen. Heiskortsalget i seg selv ble imidlertid mindre preget av tiltakene, mens øvrige reiselivsaktører og serveringssteder på destinasjonene fremdeles var rammet med avstand og antallsbegrensninger, samt testproblematikk og stengte grenser som rammet turistdestinasjonene. Desto gledeligere er det at alpinanleggene, som regnes som hjørnestensbedrifter i mange kommuner, nå har tatt et byks og kan presentere solid vekst. Vekst som gir viktige ringvirkninger i kommunene og resten av reiselivsbedriftene. Også hos de mange mindre og bynære anleggene, har trafikken vært svært god og dette gir oss et godt inntrykk av at folk fortsatt ønsker seg ut på alpine aktiviteter, over hele landet, og det er gledelig, sier Sylling Clausen.

- Nå er det sommerens aktiviteter som står for dør i alpinanleggene i Norge. Heisbasert sykling, klatrepark, sommergondoler og mye mer gøy å finne på ute. I Norge er det heldigvis også skisesong hele året og vi har tre flotte sommerskidestinasjoner med Folgefonna, Juvass og Stryn sommerski i full drift, avslutter Camilla Sylling Clausen.

 

 

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – reiseliv