Reiseliv

En utsikt over verdens største cruiseskip av Royal Caribbean Cruises, den 362 meter lange Symphony of the Seas, under sin verdenspresentasjonsseremoni, lagt til kai ved en havn i Malaga, Spania

Royal Caribbean Cruises med kjempetap i 4 kvartal i fjor

Publisert Sist oppdatert

Cruiserederiet har nå tapt 98 milliarder kroner i løpet av de 2 siste årene, skriver Finansavisen.

I mars 2020 sørget coronaen for bråstopp i cruisetrafikken over hele verden, og førte dermed til store tap for cruiserederiene. Giganten RCL (Royal Carribbean Cruises) har tapt penger åtte kvartaler på rad. Akkumulert underskudd for 2020 og 2021 er på 11 milliarder dollar.

Det var noe optimisme å spore da RCL la frem tallene for tredje kvartal i fjor, da Delta varianten var i ferd med å trekke seg tilbake. Dette endret seg med omikron, og fjerde kvartal ble minst like ille som det tredje.

Går mot underskudd i 2022

I tredjekvartalsrapporten i oktober i fjor, skrev selskapet at de forventet å være cashpositive allerede til våren, og også overskudd når regnskapet for 2022 gjøres opp. Nå er det andre toner.

«Omicron har påført oss operasjonelle utfordringer som dessverre har tynget bestillingsvolumene på kort sikt. Tidspunktet for omicron var uheldig med tanke på bestillingene for første halvår 2022 og vi føre til at det vil gå noen måneder til før vi tjener penger igjen. På lang sikt vil den imidlertid ikke påvirke den sterke etterspørselen i cruiseindustrien», skriver RCL i 4. kvartalsrapporten.

Powered by Labrador CMS