Illustrasjonsfoto: Javad Parsa / NTB

SAS' søknad om konkursbeskyttelse godkjent

Publisert: 8. juli 2022 kl 08.27
Oppdatert: 8. juli 2022 kl 08.27

­Den første høringen i SAS’ Chapter 11-prosess ble avholdt i konkursdomstolen i New Yorks sørlige distrikt torsdag ettermiddag.

I høringen kom det fram at kontantbeholdningen i SAS har sunket med 400 millioner svenske kroner siden tirsdag, skriver Dagens Næringsliv.

Redegjorde for kontantbeholdning

Det var dommer Michael E. Wiles som ville vite detaljer om kontantbeholdningen i flyselskapet. På spørsmål om selskapets kontantbeholdning svarte SAS' advokat at det har rundt 7,4 milliarder svenske kroner på hånden.

Det er en nedgang på cirka 400 millioner svenske kroner sammenlignet med kontantbeholdningen selskapet meldte de hadde i en børsmelding tirsdag. Da var summen 7,8 milliarder svenske kroner.

Etter høringen var overstått, konkluderte domstolen med at søknaden ble innvilget.

– Kan drive som vanlig

Saken fortsetter under annonsen

Konsernsjef Anko Van der Werff i SAS sier i en pressemelding at domstolens godkjennelse bekrefter at selskapets virksomhet kan fortsette som vanlig under konkursbeskyttelsesprosessen.

– Vi kommer fortsatt til å gi våre kunder servicen de er vant med, samtidig som vi akselererer arbeidet med å gjennomføre viktige deler av vår omfattende endringsprosess SAS forward, sier han.

Konkursbeskyttelse, som i USA kalles for chapter 11, innebærer at ingen kreditorer kan kreve sine penger tilbake eller begjære SAS konkurs så lenge selskapet er under beskyttelse.

Ledige stillinger – reiseliv