Foto

Åkrasanden

To strender på Karmøy tildeles miljømerket Blått Flagg

Publisert: 11. mai 2022 kl 10.51
Oppdatert: 11. mai 2022 kl 10.54

De to største, Åkrasanden og Sandvesanden, tildeles i år miljømerket Blått Flagg.

Sammen med idylliske Skudeneshavn og Norges eldste Kongesete på Avaldsnes, er strendene toppattraksjoner på Karmøy. Åkrasanden ble tildelt Rogalands første Blått Flagg i 2015, og har beholdt miljømerket siden. Det er med stor glede at Camilla Vandvik, reiselivsrådgiver i Karmøy kommune, kan meddele at i år får også Sandvesanden tildelt miljømerket Blått Flagg.

Strendene er populære besøksmål og benyttes til bading, turer eller aktiviteter som surfing og kiting. Med Nordsjøen som nærmeste nabo og det røffe klimaet, er det tydelig at kysten er en sårbar del av naturen. Utfordringer med plast i havet har fått stort fokus de siste årene, og det å holde kysten ren er viktig for å bevare livet i og rundt havet, for å ha en levende kystlinje.

Vandvik påpeker at arbeidet som kreves i forbindelse med sertifiseringen er med på å bedre opplevelsen av strendene både for lokale og tilreisende. - Det å få denne anerkjennelse som Blått Flagg er på to av Karmøys strender, vitner om at det er mulig å bevare naturen, samtidig som den består som et attraktivt besøksmål i regionen. Miljømerkingen bidrar også til økt tilgjengelighet, da det stilles krav til fasiliteter som toaletter og tilgang for rullestolbrukere legger Vandvik til.

Blått Flagg er et internasjonalt kvalitetsstempel på de beste strendene i verden. Ordningen drives av Foundation for Environmental Education (FEE) og søkere må oppfylle strenge krav. At en strand er tildelt Blått Flagg betyr at gjestene kan føle seg trygg på at både vannkvalitet og sikkerhet er ivaretatt. Det viser også at kommunen har fokus på å ta ansvar for miljøet på og rundt de aktuelle strendene.

 

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – reiseliv