Reiseliv

Svensk turisme satser på kultur

Publisert Sist oppdatert

Svensk litteratur, musikk og kultur har vært en viktig del av mange nordmenns barndom og voksne liv. Pippi, Findus og Albert Åberg vekker gode minner hos mange. Svenske krimklassikere gjør at nordmenn sitter klistret til skjermen i beste sendetid. Markedsføringsorganisasjonen Visit Sweden har nå samlet en rekke eksempler på reisedestinasjoner i Sverige med kulturell forankring, som de håper vil trekke mange norske turister fremover.

Hva med å vise barna Villa Villekulla fra Astrid Lindgrens Pippi? Eller ta en tur til Malmo for å gjenoppleve den skrekkblandede fryden man assosierer med TV-serien Broen?

En undersøkelse gjennomført av Norstat viser at over halvparten av nordmenn som prioriterer kulturelle opplevelser på ferie er svært fornøyde. Både Europa og resten av verden er fylt med helt fantastiske kulturelle severdigheter, men Sverige stiller med konkurransefordelen på avstand. Og utover det, er det få land

som har bidratt like mye til nordmenns liv når det gjelder litteratur, film og annen underholdning. Når man først planlegger en tur til Sverige, kan det være en god ide å se hvor disse kunstnerne og artistene kommer fra, eller stedene som har inspirert deres verk?

Powered by Labrador CMS