Reiseliv

En Boeing 737-800 av TUI flyselskapet tar av på flyplassen i Duesseldorf, Vest-Tyskland. - Den tyske reiselivsgiganten TUI, støttet av staten siden begynnelsen av helsekrisen, rapporterte 9. februar en netto tapsgruppeandel på 803 millioner euro i første kvartal av det utsatte regnskapsåret, men var optimistisk for den kommende sommersesongen.

Underskudd – men lysere tider i vente for reiseselskapet Tui

Publisert Sist oppdatert

Verdens største reiselivsoperatør Tui rapporterte nok et stort tap i siste kvartal i fjor, men sier passasjerene er på vei tilbake etter pandemien.

I selskapets siste regnskapsår, som går fra oktober til september, hadde det tyske konsernet et netto tap på 2,48 milliarder euro (nesten 25 milliarder kroner). Konsernet kom i minus igjen i første kvartal av det nye regnskapsåret og tapte 3,8 milliarder kroner mellom oktober og desember, men mer enn halverte nettounderskuddet fra samme periode året før.

– Veien ut av pandemien blir stadig tydeligere. Etterspørselen etter reiser er høy på tvers av alle markeder, sier Tui-sjef Fritz Joussen.

Mellom oktober og desember hadde selskapet 2,3 millioner reisende, noe som er mer enn fire ganger så mange passasjerer som i samme periode året før. Slutten av november og desember ble veksten dempet av at omikronvarianten spredte seg.

Powered by Labrador CMS